- Jeg flytter fordi jeg har lyst til å bli god og det kan jeg ikke bli i Tromsø. Det er ikke stort nok miljø, sier Solveig-Kristine Nordhov.

15-åringen fra Tromsø har allerede tilbragt de siste fire sommerne i Drøbak, og ukependlet sørover på vårparten de siste tre årene. Til høsten begynner hun på Melsom videregående skole i Vestfold for å satse videre på hestesporten.

En annen tromsøjente, Viktoria Kofoed Davidsson (17), går allerede på samme skole.

- Jeg har lyst til å være med på dette året rundt, sier Nordhov.

NM-debut

Sist helg gjorde hun sin debut i NM i Kristiansand. I juniorklasse med utøvere opp til 18 år ble 15-åringen nummer 21 av 39 startende, og fullførte både i 1.30m og 1.35m.

- Det var veldig stort. Jeg stod mellom mange store ryttere. Blant annet en som har ridd fire Grand Prix-hester. Det var litt at jeg slik at jeg lurte på hva gjør jeg her, sier Solveig-Kristine Nordhov og legger til:

- Det var veldig tøft nivå. Jeg har ridd noen internasjonale stevner, blant annet i Danmark, men NM var faktisk mye vanskeligere.

Vil ta ut potensialet

I NM red hun på hesten sin, Fevos Checkmate - eller "Clair" som er kjælenavnet på hesten. For halvannet år siden kjøpte hun hesten, som har tilholdssted på Drøbak. Nå vil de to ha mye tettere kontakt, og Solveig-Kristine håper å få ut det aller beste i "Clair".

- Hun er en fantastisk hest og med mye potensiale og kapasitet. Men hun har aldri fått vist det ordentlig, føler jeg. Jeg har satt meg som mål at jeg vil ri 1.45 meter-klassen med henne, sier hun om den ti år gamle hesten.

- Hun holder seg bra og frisk i beina. Hun har kan holde seg på dette nivået til hun er i hvertfall 16-17 år.

Når hun flytter sørover vil hun også tilbringe enda flere helger og ferier i Drøbak, hvor hun de siste årene har fått god coaching av Nina Braaten, som er tidligere nordisk mester både individuelt og på lag, og som også har vunnet VM-bronse.

- Jeg skylder alt til Nina, hun er den beste treneren jeg noensinne har hatt, skryter tromsøjenta.

Ofrer mye

15-åringen forteller at hun ofrer mye for lidenskapen sin. Ved siden av hestetreningen, jobber hun på Dyreklinikken i Tromsø.

- Jeg ofrer ganske mye, og det er ikke mye tid til venner. Når jeg er hjemme i Tromsø så er det kun skole og jobb, sier hun.

Mamma Marianne Nordhov vedgir at det er litt vemodig at datteren nå flytter.

- Vi har dette som en felles hobby, så det er trist å sende henne avgårde. Samtidig ønsker hun å satse. Hun har jobbet så hardt, og vist slik stayerevne og et slikt mot, at vi synes det er tøft hun har slike mål, sier hun.

Datteren føler seg klar for overgangen til internat i Vestfold og videre satsing med "Clair".

- Det kommer til å være annerledes, men jeg har alltid følt meg ganske forberedt på. Dette er en skole jeg har tenkt på veldig lenge. Å flytte sørover er noe jeg alltid har tenkt på. Dette blir min fjerde sommer i Drøbak og min tredje vår med pendling. Jeg er forberedt og tror det kommer til å gå kjempefint, sier Solveig-Kristine Nordhov.

NM-DEBUT: Solveig-Kristine Nordhov gjorde en flott debut i NM sist helg. Foto: Privat