De hvitkledde gutta i 3.-divisjonslaget har tidligere sesonger akkurat hatt nok med å berge seg i divisjonen. Denne sesongen har pipa hatt en helt annen lyd, og laget ligger helt i toppen av divisjonen etter sju serierunder. Dagens sterke borteseier på Skjervøy der Ishavsbyen vant 2-1 gjør at ligger laget på førsteplass, i hvert fall til Kirkenes har spilt i morgen.

- Nå ruller byentoget så det holder. Det går ikke an å stoppe oss nå, sier en euforisk Martin Joakim Nilsen til iTromsø. Han scoret begge målene i oppgjøret. Det første etter halvannet minutt av kampen. Det andre og avgjørende målet 10 minutter ut i andre omgang.

- Jeg aner ikke hva det er vi har fylt på med for å være helt ærlig, men det fungerer veldig bra, sier Nilsen om lagets overraskende sesongstart.

LES MER: Firemålsscorer i nok en sjokkseier

Spillerjakt

Men etter å ha tenkt seg om har Nilsen noen tanker om hva som har gjort at laget nå lykkes.

- Det skjer mye positivt på og utenfor banen, og vi har fått en god stall med spillere som ønsker å bli bedre. Vi prøver å spille på en annen måte. Blant annet er vi blitt bedre til å holde ballen i laget, og dominere kampene, mener Nilsen.

Og resultatene kommer til tross for at laget har mistet en rekke spillere.

- Vi mistet fem spillere før sesongstart, og mister minst fire til i sommer. Derfor er vi på spillerjakt. Tidligere har vi hatt mange studenter i laget, og da er det vanskelig å få til noe stabilt lag på sikt, selv om vi er veldig fornøyde med de studentene vi har hatt. Vi ønsker gjerne at unge lokale spillere ser at vi er et lag som det går an å utvikle seg i.

Den tynne stallen var merkbar mot Skjervøy.

- I dag manglet vi fem spillere. Løsningen var at Tor Kristian Jensen, Andreas Rørnes og Sondre Lyngmo gjorde comeback . Alle bidro til at vi vant, sier Nilsen.

LES MER: Se fotballfilmen fra Ishavsbyen som hylles av TV2-Davy

Opprykk

For trass i at det er lenge igjen av sesongen drømmer spillerne om et opprykk.

- Vi er så vidt klare for 3.-divisjon når det kommer til det økonomiske, men skulle det utrolig skje at vi rykker opp vil vi selvsagt gjøre alt for at det skal bli en realitet, sier Nilsen.