Arrangementet, som i år arrangeres for 26. gang satt i fjor ny rekord i antall deltagere for første gang siden 1994. Men det gikk bare ett år før tallet på 5.261 ble overgått.

- I kveld ble det klart at vi har 5.667 deltagere i 2015, sier en meget fornøyd MSM-general Nils Hætta til iTromsø.

Spent på tallet

- Når ble rekorden slått?

- Den ble slått rundt klokka 10.00 i dag, en time etter vi hadde åpnet opp lokalene her inne på Rådhuset. Vi har visst noen timer at rekorden hadde blitt slått, men vi var spent på hva det endelige tallet ble, sier Hætta, som er glad for økning for tiende år på rad.

- Det er klart at vi er strålende fornøyd med at vi klarer å slå rekorden på nytt. Nå har vi gjort det hvert år siden 2005, og det er veldig gøy for oss som arrangerer at det er en konstant stigning, sier Hætta.

6000?

Men vekst for en hver pris er ikke målet.

- Det er bra det øker, men målet vårt er ikke å få flest mulig. Det er mye logistikk som skal gå opp rundt et slikt arrangement, og vi må hele tiden vurdere hvor løpere som kan være med på løpet, sier Hætta.

- Det vokser seg bare større og større i utlandet?

- Ja, vi har aldri hatt så mange utlendinger med som i år (rundt 1400 fordelt på 55 nasjoner). Det er mye jobb for de 550 funksjonærene som er tilstede.

- Kan man klare ny barriere med 6000?

- Det er absolutt ikke umulig, men vi har ikke det som det øverste målet vårt, sier Hætta.