TILs G16-lag har i helga spilt Miran Kralj Cup i Slovenia, en turnering som inneholdt mange kvalitetslag rundt om i Europa.

- Vi konkurrerte med veldig mange gode lag, og jeg synes vi var fullt på høyde og spilte på et veldig høyt nivå. I de tre kampene kjemper vi godt i fem av seks omganger, sier TILs G16-trener, Igor Aase.

Ledet 2-0 - tapte 2-5

For etter å ha tapt en jevn kamp mot Domzale fra Slovenia 0-1, så gikk det mot en opptur for de unge TIL-spillerne mot Zilinia fra Slovenia. Til pause ledet TIL 2-0, men i 2. omgang ble det fem i sekken og dermed 2-5-tap.

- Jeg synes ikke vi rakner, men utover i kampen blir det kvalitetsforskjell på lagene. Det har sammenheng med at de andre lagene spiller tøffe kamper oftere enn det vi gjør. Sånn sett er slike kamper som dette gull for oss; vi får mer erfaring mot bedre motstand enn det vi gjør i nasjonal serie, og det er jo derfor vi spiller slike turneringer i utlandet, sier Aase.

Spennende talenter

I den tredje kampen kjempet TIL-spillerne om 5. plassen i gruppa. Etter to strake tap, fikk 15- og 16-åringene en solid opptur mot Rijeka. TIL hadde frispark fra langt hold, og Runar Johansen steg fram for å ta det. Frisparket var ment som et innlegg, men ballen gikk gjennom hele feltet og endte på "heldig" vis i nettet. Den scoringen holdt til 1-0-seier og 5. plass.

- Det var ikke verdens fineste mål, men så lenge ballen har retning mot målet så kan slike ting skje. Men jeg synes vi spilte en strålende kamp, og gøy at vi klarte å ta med oss en seier herfra, sier Aase.

LSK slo Stabæk 1-0 i nasjonal serie, noe som medførte at TIL-G16 vant sin avdeling i Nasjonal Serie.

- Jeg synes det gror godt i alle aldersgrupper i TIL. Vi har mange talenter på G16-laget, men jeg synes vi har mange talenter fra 13-årsalderen og eldre som kan bli kjempegode fotballspillere, sier Aase om den svært spennende samlingen av talenter i TIL.

De fire beste fra hver avdeling i Nasjonal Serie går videre til sluttspillet som skal spilles i høst. Da skal det avgjøres hvilket lag som har det de beste talentene i nasjonen.

MÅLSCORER: Runar Johansen ble matchvinner mot Rijeka, etter en noe heldig scoring. Foto: Privat