Norges J17-landslag på spilte 2-2 mot Sveits  i sin første kamp under EM på Island.

- Kampen i dag ble preget av at det var åpningskampen i et mesterskap. Det var nok en del som førte til at det var litt ekstra som sto på spill. Vi sleit litt med å få rytme i eget spill og touchen satt ikke helt. Vi tok ledelsen tidlig og startet egentlig kampen ganske bra. Vi hadde et visst trøkk på dem, men så utliknet de like før pause og tok ledelsen i begynnelsen av andreomgang og da sleit vi litt, sa landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no etter kampslutt.

- Ga aldri opp

Men nok en gang viste jentene at de har evnen til å ta ut det maksimale av dagsformen. De ga aldri opp og med innsats og vilje utliknet vi ganske kjapt.

- Viljen til å gjennomføre kampplanen er veldig sterk i denne gruppa. De lykkes ikke med alt, men innsatsen er alltid på topp, legger Tyriberget til.

Drømmen om semfinale

To Fløya-spillere er med til EM. Synnøve Hafnor spilte 90 minutter på topp for Norge, mens Gabrielle Lemos Lie var ubenyttet reserve.

I den andre kampen i Norges gruppe vant Frankrike 1-0 mot Irland.

- sds

- Sveits hadde nok flest sjanser i dag, men vi hadde de største. I det store og hele er vi ganske fornøyd med at vi fikk med oss et poeng i dag. Det betyr at drømmen om semifinale fortsatt lever og at vi kan jobbe videre mot målet vårt, sier Tyriberget.

Neste kamp for J17-jentene i EM er mot Frankrike førstkommende torsdag.

Sveits - Norge 2-2 (1-1) Kópavogsvöllur

Mål: 0-1 Ingrid Kvernvolden (10), 1-1 Géraldine Reuteler (36), 2-1 Lara Jenzer (48), 2-2 Andrea Wilmann (51)Norges lag: Hildegunn Sævik - Svanhild Sand, Julie Hansen, Andrea Norheim, Heidi Ellingsen - Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum (Sarah Suphellen fra 73) - Siw Døvle (Tanja Løfshus fra 57), Ingrid Kvernvolden, Andrea Wilmann - Synnøve Hafnor