Guttelaget, som er i aldersgruppen 15 til 19 år, spilte i går kamp mot et annet guttelag fra Spania.

- Jeg tror det hele bunnet ut i språkproblemer. Treneren til det andre laget snakket ikke engelsk i det hele tatt, sier lagleder for KSK jr. Hege Josefsen på telefon fra Spania.

Kastet stein

Cupen spilles i Salou - en liten by like ved Barcelona.

- Etter at vi hadde vunnet kampen, og slått ut laget, tror jeg det var et sjokk for dem at vi hadde klart å holde 1-0. Spillerne våre gikk bort til det andre laget og sa "Well played", som man skal, men det likte de ikke. Da ble det både tumulter og krangling på spansk, og da ville vi bare trekke oss bort, sier Josefsen.

Ifølge henne var det ikke spillerne på det spanske laget, men lederne og foreldrene som ble sinte og kjeftet.

- Spillerne takket oss for kampen. Vi kom oss til bussen, og da ble lederne og foreldrene kjempesinte. De måtte stenge portene etter oss, og da kastet de småstein etter bussen, forteller Josefsen.

Språkproblemer

Hun tror mye av uenigehten bunner i språkproblemer.

- De trodde kanskje at vi sto og flirte av dem, ettersom vi feiret seieren og var glade for at vi hadde klart å slå et såpass godt lag. Vi takket for kampen med et smil om munnen, forklarer Josefsen.

Hun forteller at laget opplevde det som skremmende mens det sto på, og at de bare ønsket å komme seg på bussen. Etter kampen tok de kontakt med turneringsledelsen, som Josefsen opplever håndterte situasjonen glimrende.

- De tok veldig godt vare på oss. De var allerede kjent med situasjonen, ettersom vaktene på stadion hadde rapportet inn om det allerede. Vi fikk fortalt hvordan vi og guttene opplevde hendelsen, og de snakket med motstanderlaget, slik at vi fikk ordnet opp. De var utrolig flinke.

Har beklaget

Det spanske laget har ifølge Josefsen beklaget gjentatte ganger for oppførselen sin.

- Guttene klarte å glemme episoden, og vi vant neste kamp også! Dette har på ingen måte gitt oss et dårlig inntrykk av turneringa. Vi storkoser oss og synes det er ei flott turnering, understreker hun.

Koordinator i turneringen, Javi Gure, jobber mot de internasjonale lagene, og sørger for at de har det bra.

Han er kjent med hendelsen.

- Dette er uaksaptabel oppførsel fra det spanske laget. De har beklaget, og det norske laget har akseptert unnskyldningen, sier han.

- Vi ønsker ikke at slikt skal skje igjen, sier han.