I dag gjestet TUIL bunnlaget Mjølner til et nordnorsk oppgjør i Narvik. Laget fra fastlandet var svært avhengig av en seier for å henge med videre i kampen om opprykk, og "Dalingan" innfridde favorittstempelet. Etter en rolig åpning på oppgjøret uten de helt store målsjansene, så kom kampens høydepunkt etter 25 minutter.

Elegant lobb

Sondre Laugsand sendte i vei en bakromspasning som i utgangspunktet så svært lite farlig ut, men midtstopper Hans-Anders Schjeldrup feilberegnet ballen totalt. Dermed fikk Vegard Lysvoll muligheten til å sende bortelaget i føringen, og den tok TUILs toppscorer vare på utsøkt vis. Mjølner-keeper Konrad Kapusta løp ut for å nå ballen før Lysvoll, men spissen var lurere enn den polske keeperen og lobbet elegant over han og i nettmaskene. Målscoreren selv var svært fornøyd med utførelsen.

- Jeg er veldig fornøyd den! Det var litt marginer og jeg må innrømme at jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Jeg var ganske sikker på å score, så da var det viktigste at scoringen så bra ut også, smiler Vegard Lysvoll

Videre skjedde det ikke spesielt mye i 1. omgang, og rett etter pause doblet TUIL ledelsen. Sondre Jakobsen sendte et frispark fra rundt 40 meter inn i feltet, men den løse ballen fra TUILs dødballekspert gikk fra totalt harmløs til ekstremt farlig veldig fort. For Kapusta mistet ballen i farlig område, og Lysvoll takket og bukket for muligheten og banket inn sin åttende scoring i 2. divisjon.

Selvmål av Bertheussen

3-0 kom etter at dagens tomålsscorer ble lagt ned i bakken, og TUIL fikk frispark i god posisjon. Lars Henrik Andreassen tenkte kjapt og tok frisparket lynraskt. Det angret han neppe spesielt mye på, for ballen endte i nettet bak Kapusta for tredje gang. Det var "Larsha" sin andre scoring denne sesongen.

- Jeg synes det løsner etter hvert etter en tøff åpning på kampen, og etter 2-0-scoringen er jeg veldig trygg på at vi skal klare å ro det i land, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Mjølner fikk sitt trøstemål servert av Eirik Bertheussen. Mjølner sin raske spiss, Viktor Framvik, la inn fra venstresiden, og på komisk vis sleivsparket den rutinerte midtstopperen den i mål bak sin egen keeper Jørgen Viik.

Flere scoringer ble det ikke i Narvik, og "Dalingan" kunne juble over tre velfortjente poeng.

Slik stilte lagene:

Mjølner XI: Konrad Kapusta - Johnny Nerbø, Hans-Anders Schjeldrup, Henning Larsen, Tor Andre Hansen - Mattias Candemir, Aleksander Torvanger, Simon Evjen, Jesper Schmiel - Børge Henriksen Viktor Framvik

TUIL XI: Jørgen Vik - Steffen Skogvang Pedersen, Eirik Bertheussen, Tobias Nygård Vibe, Simon Laugsand - Håkon Kjæve, Elias Skogvoll, Sondre Jakobsen, Lars Henrik Andreassen - Tor Martin Mienna, Vegard Lysvoll