TUIL valset over Mjølner i dag og vant til slutt 3-1 i Narvik etter to scoringer av Vegard Lysvoll og ett av Lars Henrik Andreassen. En av kampens hovedaktører var uten tvil Vegard Lysvoll, som sto for kampens soleklart mest elegante prestasjon midtveis i 1. omgang.

Sondre Laugsand sendte i vei en bakromspasning som i utgangspunktet så svært lite farlig ut, men midtstopper Hans-Anders Schjeldrup feilberegnet ballen totalt. Mjølner-keeper Konrad Kapusta løp ut for å nå ballen før Lysvoll, men spissen var lurere enn den polske keeperen og lobbet ballen elegant over han og videre inn i nettmaskene. Målscoreren selv var svært fornøyd med utførelsen.

– Jeg er veldig fornøyd den! Det var litt marginer og jeg må innrømme at jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Jeg var ganske sikker på å score, så da var det viktigste at scoringen så bra ut også, smiler Vegard Lysvoll.

– Vurderer alle muligheter

Selv om Lysvoll leverer solide prestasjoner kamp etter kamp, så har den målfarlige TUIL-spissen slitt med skade på baksiden av låret nesten hele sesongen. Det har likevel ikke stoppet han fra å terrorisere forsvarsspillere på tredje nivå i Norge, og står bokført med åtte scoringer så langt i 2. divisjon.

– Jeg synes det er litt under pari, og jeg mener jeg burde vært på tosifret på denne tiden. Men hele laget har tidvis slitt med å score mål, men jeg synes det har løsnet i det siste, sier toppscoreren.

Det er liten tvil om at en Lysvoll i toppslag kan være svært interessant for mange klubber i det langstrakte land som er på jakt etter en spiss med nese for scoringer.

– Jeg er ikke negativ til tanken til å ta et steg opp og prøve meg på et høyere nivå. Det handler mye om timing og tilfeldigheter, men om det rette tilbudet kommer så blir jeg å se nærmere på det, forteller Lysvoll.

– Jeg er åpen for alle muligheter, men jeg må bare prestere videre i TUIL så får jeg tenke videre på det om det kommer noe konkret på bordet, legger Lysvoll til.

– Unner han å dra videre

TUIL-trener Gaute Helstrup var naturligvis strålende fornøyd med lagets prestasjon, og ikke minst sin toppscorer.

– Vegard er veldig for oss og har et imponerende målpoengsnitt i TUIL. Først og fremst er han en veldig god fotballspiller, og vi er kjempepglad for at han klarer å bidra selv om han ikke er 100 prosent.

Spissen har kontrakt ut året, og Helstrup erkjenner at det kan bli vanskelig å beholde Lysvoll etter denne sesongen.

– Vi har en fin dialog med Vegard om akkurat det. Hvis det dukker opp et tilbud som rett for ham, så unner vi han å dra videre. Samtidig tror jeg han trives veldig godt hos oss og han vet at vi er en klubb som har ambisjoner. Men det er ingen tvil om at han er god nok til å spille på et høyere nivå, sier Helstrup.

"Larsha" i form

En annen TUIL-spiller som viser en gryende formutvikling, er en av TUILs signeringer før denne sesongen. Lars Henrik Andreassen har blitt ordentlig varm i TUIL-trøya og satte inn 3-0-målet på frekt vis på tampen av kampen. 3-0 kom etter at dagens tomålsscorer ble lagt ned i bakken, og TUIL fikk frispark i god posisjon. Lars Henrik Andreassen tenkte kjapt og tok frisparket lynraskt. Det angret han neppe spesielt mye på, for ballen endte i nettet bak Kapusta for tredje gang. Det var "Larsha" sin andre scoring denne sesongen.

– Lars har alltid vært bra for oss, og han har vokst bare mer og mer inn i rollen sin. Jeg er svært fornøyd med den kampen han leverte i dag, sier Helstrup.