Runar Borgen er i ferd med å fullføre tredje året på idrettsuniversitet i Tampa Bay i Florida, og fløy rett til Bergen til helgens NM i langbane. 21-åringen er opprinnelig fra Bodø, men meldte overgang til Tromsø Svømmeklubb for seks år siden, da han begynte på NTG i Tromsø.

I dag svømte han 100 meter butterfly og hadde ett mål for øye; NM-gull. Det åpnet svært godt for den talentfulle svømmeren, og var i tet sammen med Niksja Stojkovski og Jakob Bernstein. Dessverre sviktet Borgen de siste meterne, og måtte ta til takke med bronsemedalje.

–  Han var irritert etter på, og han skjønte med engang at han hadde tabbet seg ut på slutten. Han fikk til det han ønsket, men det gikk ikke helt veien, sier trener i Tromsø Svømmeklubb, André Eide, til iTromsø.

– Hva som gikk galt?

–  Han rotet det fælt til med svømmetakene, og klarte ikke å bestemme seg om han skulle ta tre små eller et stort tak de siste meterne. Det ble en slags mellomting, og da gikk det dessverre skeis.

Gull til Thunem

Men Ingrid Thunem ønsket ikke at TSK skulle stå uten gullmedalje etter dagens øvelser, og svømte inn til årsbeste på tiden 1.11,47 på 50 meter rygg.

– Hun gjorde det vi har trent på, og teknisk så det veldig bra ut. Det lover godt før VM, sier Eide.

Om dagens resultat kan holde til medalje i VM er treneren usikker på.

–  Det er fortsatt over en uke til VM, så det er vanskelig å si hva denne tiden holder til der. Men hun er i toppsjiktet og kan kjempe om gull på en god dag, forteller Eide.

Adam Ismael Wenham klokket inn på tiden 33,24 på 50 meter bryst og tok med det sølv.

Jentene gikk ikke videre

Cecilie Klingenberg (15) deltar for første gang i NM i langbane dette året, men verken hun eller Malene Fjeldstad (15) klarte å komme seg videre til finalene.

– Dem er et stykke unna per dags dato, men de er godt på vei og er i stadig utvikling, sier Eide.

NM i langbane foregår i den nye storstuen av en svømmehall, Alexander Dale Oen Arena. Eide skryter voldsomt av arrangementet og den imponerende svømmehallen.

– Det er et fantastisk godt arrangement. Det er en helt ny svømmehall og er storstuen her i Bergen. I tillegg svømmes det raskere enn noen gang i finaleheatene, så det er veldig positivt for norsk svømming.