– Det hadde vært helt fantastisk å delta i OL. Jeg har veldig lyst å være med til neste år, så får vi se om det går, sier Borgen.

I forsøket på 50 meter butterfly søndag satte han ny norsk rekord med tiden 24,21. Og i finalen ble det altså gull.

– Det var helt fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var altså et skikkelig bra løp. Jeg var heldig som slo inn først, sier Borgen.

I løpet av helgen tok han også bronse på 100 meter butterfly. Tirsdag er Borgen en av favorittene på 50 meter fri.

– Jeg tar et løp av gangen og håper å svømme veldig fort på 50 meter fri. Det er kanskje min beste mulighet, fortsetter 21-åringen.

Venter på henvendelse

Han ønsker å komme inn på en tid ned mot 23 blank på distansen, men vil likevel være godt fornøyd med 23,5.

– Skal jeg være aktuell for OL, må jeg nok ha en tid ned mot 22,3-22,4. Vi får se hvordan jeg ligger an tirsdag, det skal bli gøy å se, sier Tromsø-svømmeren.

– Hørt noe fra landslagsledelsen?

– Spør du meg, så spør jeg deg. Jeg har ventet på å spørsmål fra dem. Nå ser de at jeg stabiliserer meg i toppen. Jeg har litt lyst å gjøre det veldig bra tirsdag, svarer 21-åringen, som også tok to NM-gull på kortbane i mars.

LES OGSÅ: Fem ting vi lærte av Sandefjord-TIL

Han studerer finans på fulltid ved The University of Tampa i Florida og innser at han snart må skaffe seg en jobb. Derfor er han usikker på om det blir satsing helt mot OL i 2020.

– Jeg er ferdig med studiene neste år og må jo ha noe å leve av. Jeg kan drøye jobbsøkingen et par år til og ta en master, men etter det blir det vanskeligere. Men alt er mulig. Resultatene avgjør hvordan satsingen blir de neste årene, sier Borgen.

Satser mot 2020?

André Eide har vært trener for Borgen mens han gikk på Norges Toppidrettsgymnas her i Tromsø.

– Det er kort tid til OL neste år. Jeg jobber med at han skal satse mot å klare å komme til OL i 2020 (i Tokyo). Han er på gli! sier Eide.

LES OGSÅ: Eide gir seg

Han sier Borgen konkurrerer på et høyt nasjonalt nivå.

– Han har en god treningsbakgrunn og rett innstilling. Det e ikke veldig langt opp til internasjonalt trenings- og konkurransenivå. Runar har forutsetninger som tilsier at det er mulig, sier Eide.

LES OGSÅ: Nilsen avviser spisskrise

21-åringen trener cirka 20 timer i uka i USA.

– Det er ganske mye med tanke på at jeg studerer fulltid, sier Borgen.

Tirsdag kan det bli et nytt NM-gull i Bergen.

iTromsø lyktes ikke å få en kommentar fra landslagssjef, Petter Løvberg, i dag.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

SVØMMETALENT: Runar Borgen har tatt to NM-medaljer i Bergen så langt. Dette bildet er tatt under trening i Tromsø.Foto: Nils-Jarle Sætre Foto: NILS-JARLE SÆTRE