21-åringen fra Tromsø svømmeklubb fikk tiden 23,13 på 50 meter fri i finalen i NM, langbane, i dag. Det holdt til bronsemedalje.

– Det er der Runar er for øyeblikket. Han er rett og slett ikke bedre en dette for øyeblikket. Det var et greit løp, men to konkurrenter var sterkere. Det må vi være ydmyke for, sier trener André Eide.

Borgen var bare fem fattige hundredeler bak sølvet, som ble kapret av Markus Lie fra BS/Åtveit. Gullet gikk til Niksja Stojkovski fra Lamerbetseter. Han slo inn til den knallsterke tiden 22,64 - en tid som er bedre enn norgesrekorden.

Stojkovski er imidlertid ennå ikke blitt norsk statsborger og dermed står den gamle norgesrekorden fortsatt.

Borgen har nå tatt tre medaljer i NM. I helgen ble det gull og bronse på henholdsvis 50 og 100 meter butterfly.

På 50 meter butterfly satte Borgen norgesrekord.

Bronse til Bragi

Men det var flere Tromsø-utøvere som imponerte i Bergen. Bragi Snær Hallsson (17) kom i dag på tredjeplass – i seniorklassen – på 100 meter rygg. Han fikk tiden 59.00. Gullet tok Lavrans Solli med tiden 54,57.

– Det er kjempebra av Bragi. Han svømte et halvsekund fortere enn i forsøket. Det viser at han har evnen til å gjøre det lille ekstra. Vi har jobbet med å få en hurtigere åpningsfart og de siste 50 meterne var bra, sier Eide.

Hallsson konkurrerer for Hammerfest, men går på Norges Toppidrettsgymnas her i Tromsø. Bragi var på EM for juniorer forrige helg. Der gikk det ikke like bra.

– Det var så sinnssykt svært – 70.000 var på avslutningsseremonien. På mange måter var det nesten like stort som et OL. Det gikk litt til hodet på Bragi. Det ble for stort og han klarte ikke å holde fokus. Selv han har en fallende formkurve, gikk det mye fortere her i Bergen enn i EM. Det handler om trygghet og han har fått korrigert et par ting, sier Eide.

15-åring i seniorfinale

Malene Fjeldstad (15) svømte seg til finale for seniorer på 200 meter rygg. Der fikk hun tiden 2.27,73 og kom på 6.-plass.

– Det er ikke så vanlig med en 15-åring i en finale for seniorer. Det er en bra prestasjon i konkurranse med utøvere som er 10-12 år eldre. All ære til henne. Hun kommer vi til å se mye til framover, sier Eide.

Tromsø-jenta Ina Kvenshagen Gimse, som nå svømmer for Lambertseter, kom på plassen foran med tiden 2.26,42.

Også Adam Ismael Wenham og Ingrid Thunem har gjort det meget bra i NM. Begge har tatt flere gull og satt personlige rekorder. Wenham og Thunems store mål er imidlertid VM for funksjonshemmede i Glasgow 13.-19. juli.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

TRENER: André Eide. Foto: Privat