Trondheim: Det var i april at Elise Dahl-Hansen (22) fra Tromsø kapret andreplassen i eliteklassen under NM i pole sport på Lillestrøm. Med andreplassen og poengsummen Dahl-Hansen fikk, kvalifiserte hun seg også til VM i pole sport, som går av stabelen i London i helga.

Les også: Elise (22) tok seg videre til VM i pole dance.

Fersk i sporten

Før NM i april hadde aldri Dahl-Hansen konkurrert i sporten, og tromsøjenta, som tidligere har drevet med turn, hadde bare holdt på med pole sport i et år før konkurransen.

– Det har vært en god opptur for meg etter NM. Det var liksom noe som løsnet i kroppen, og jeg har lært meg en god del flere triks enn jeg først hadde tenkt, forteller Dahl-Hansen.

Formen på topp

Hun opplever at formen er på topp og at følelsen er god før verdensmesterskapet.

– Men jeg har virkelig ikke peiling på hvordan det kommer til å gå. Jeg tror ikke jeg kommer høyt opp. De som deltar er i toppklassen og er utrolig flinke, men jeg skal gjøre mitt beste og ta plasseringen deretter, sier hun.

Flere av deltakerne i VM er utøvere som Dahl-Hansen anser som sine forbilder, og som hun har sett videoer av på nettet.

– Det føles ærefullt å få være der og se de aller beste - idolene mine. De har jeg sett på Youtube og lært av, og nå får jeg kanskje muligheten til å snakke med dem. Det føles rart at jeg skal konkurrere mot dem, sier hun.

Les også: Tok seg til NM i pole dance med denne videoen.

Støtte

Med seg til London tar Dahl-Hansen både mor, far og lillebror. I tillegg skal sjefen hennes og et helt gjeng kollegaer fra studioet hun jobber på i Trondheim være med.

Dahl-Hansen studerer for tiden i trønderbyen.

– Jeg er veldig spent for helga og begynner å kjenne på nervøsitieten. Jeg innser jo at jeg er fersk i idretten. Det har gått fort, men jeg er fremdeles på nybegynnernivå i forhold til de som er i verdensklassen, mener hun selv.

– Hadde jeg hatt et år til på meg ville jeg nok følt meg mer tilpass i miljøet, men nå skal jeg ikke fokusere på det. Nå fokuserer jeg på å gjøre det best mulig!

Koreografi

Til VM har Dahl-Hansen en rutine på fire minutter, som til sammen skal inneholde 11 momenter.

– Det skal være fem fleksibilitetsmomenter, fem styrkemomenter og ett ekstramoment. Det er også mye fokus på koreografi og artister. Det skal se sammenhengende ut, og ikke bare være enkeltstående triks. Det er utfordrende og jeg har jobbet mye med å få til den flyten! Det skiller de beste fra de nest beste, mener hun.

VM: I Helga reiser tromsøjenta Elise Dahl-Hansen til London for å delta i VM i pole sport. Foto: Privat.