Snorre debuterer i Offroad Finnmark-sammenheng, mens Ketil har deltatt én gang tidligere. Den gang ble det femteplass.

Det er også målsettingen denne gang.

– Vi kan ikke være dårligere enn før, sier Ketil Røtvold.

– Men det er mange flere deltakere nå enn for tre-fire år siden. Nivået er betraktelig hevet, så får vi se hvordan det går. Det var mest for å sette seg et mål at jeg har sagt topp fem, legger han til.

Onsdag kjørte de nordover. Torsdag er det innsjekking, registrering før rittet starter på kvelden.

– Det er en blanding av konkurranse og opplevelse, sier Ketil om hvorfor de har meldt seg på.

Kroppen får juling

– Konkurransen er veldig spesiell. Man er ikke vant til å sykle noenlunde fort så lenge som 20–25 timer. Selv om jeg har erfaring fra dette rittet en gang før, er det vanskelig å vite hvilket nivå man skal legge seg på underveis.

Kroppen får mye juling underveis.

– Finnmarksvidda er ikke bare gresskledde stier og myrer. Det er forferdelig mye stein og risting hele tiden. Man blir spesielt sliten i armene og i overkroppen når man tar «slagene» hele tiden, sier Røtvold.

Han og Sollid skal sykle den korteste distansen som er på 300 kilometer. De regner med at en tid på 20–22 timer er realistisk.

Gullbrød og Snickers

Da er det viktig å fylle på med næring underveis.

– Vi skal bruke en del ordinære sportsdrikker og barer, men man blir lei av det også. Vi skal også spise brødskiver. I tillegg blir det nok noen Gullbrød og Snickers som gir mye energi, forteller Røtvold.

Duoen har også med seg sine bedre halvdeler, Unn Sollid Manskow og Marit Røtvold. De skal kjøre rundt, være på sjekkpunktene og gi dem mat og drikke og eventuell teknisk support.

– Hva slags sykler bruker dere?

– En 29 tommer fulldempet sykkel er det eneste som fungerer.

– De er ganske dyre?

– De behøver ikke være så dyre, men jeg må nok innrømme at vi er litt vel store entusiaster. De koster noen tusenlapper og vi bruker mye tid på dette, sier Røtvold med et smil.

De trener opp til ti timer i uka, men å gå helt til topps regner de som urealistisk.

– Favorittene er nok Daniel Strand og Daniel Leirbakken, unge menn som trener mye. Jeg tipper vinnertiden blir på 17-17,5 timer, sier Ketil Røtvold.