Ishavsbyen har sjokkert Tromsø med strålende resultater i hele vårsesongen, etter å ha blant annet snudd 1-3 til 4-3-seier mot serietoer Kirkenes og en lignende snuoperasjon mot byrival Fløya. I morgen sparkes høstsesongen i gang for Ishavsbyen, da de vender snuten mot Finnmark for å spille bortekamp mot Bjørnevatn.

- Vi gleder oss utrolig mye til å spille igjen. Vi har hatt to gode uker på trening med bra kvalitet, så vi er veldig klar for å starte på høstsesongen, sier Byen-trener Martin Joakim Nilsen til iTromsø.

Ny klubbrekord?

Ishavsbyen er på ingen måte et tradisjonsrikt topplag i 3. divisjon. Riktignok har de vært en del av avdelingen siden 2003, men har aldri endt høyere på tabellen enn 4. plass (2005) - den samme plasseringen Byen ligger på for øyeblikket.

-Det er greit å være i toppen, men det er en halvsesong igjen å spille. Vi må bare kjøre på videre og ikke ligge på latsiden, for selv om vi har en kjempeplassering, så er det ikke mange poeng til lagene under oss på tabellen, sier Nilsen.

Årets store overraskelse ligger åtte poeng bak serieleder Tromsø 2 på tabellen, men den spillende treneren kan forsikre om et sensasjonelt opprykk skulle inntreffe, så skal Ishavsbyen sørge for å finne fram midlene for å spille i 2. divisjon.

- Hvis vi skulle klare opprykk, så skal vi ha råd til å spille i 2. divisjon. Nå tror jeg ikke at det blir en så bra sesong, men om det skulle skje så tar vi den utfordringen på strak arm, forteller Nilsen.

Spilleren som skal skyte de hvitkledde enda lenger opp på tabellen er den afrikanske landslagsspilleren Emmanuel Magembe fra Uganda.

- Han er en veldig god spiller som styrker laget vårt, uten tvil. Han har litt å hente på det med lagspill, men han er en strålende fotballspiller som vi blir å dra stor nytte av denne sesongen, sier Nilsen.

Laget fra Tromsø har snudd mange kamper denne sesongen helt på tampen av oppgjørene, blant annet mot Fløya og Kirkenes.

- Kanskje vi er bedre trent enn de andre lagene, humrer Nilsen.

Henter Fløya-spiller

Ishavsbyen lar ikke "silly season" gå seg hus forbi, og har brukt overgangsmarkedet til å signere tidligere Byen-spiller fra Fløya, Magnus Hemmingsen.

- I utgangspunktet er det på midtbanen han er tiltenkt å kjempe om plass på laget, men han er en anvendelig spiller som også kan spille back. Vi ønsket å hente han før denne sesongen, men Fløya visste om hans kvaliteter og snappet han opp. Nå har han slitt med spilletid der, så han ville ta en overgang til oss, sier Nilsen.

Men selv om de hvitkledde gleder seg til å starte opp igjen, så ønsket Ishavsbyen å flytte morgendagens kamp mot Bjørnevatn.

- Vi har noen som enda er i jobb som ikke får fri til å spille kampen så vi ønsket å flytte kampen til søndagen. Men vi har ikke fått kontakt med Bjørnevatn på noen som helst måte, så vi må gjennomføre kampen og tar med oss 14 spillere nordover, forteller Nilsen.