Med tiden 7,81 sekunder på felthurtigskytingen sikret 20-åringen seg etter all sannsynlighet en finaleplass -selv om flere andre klasser skal skyte de neste dagene. De 16 beste skytterne kommer til finalen. På LS er det over 3.000 deltakere.

-  Jeg møtte opp Landskytterstevnet med litt lavere forventninger, siden jeg har trent litt mindre den siste tiden. Jeg hadde et håp om å gjøre det bra, men at alt skulle klaffe så perfekt var helt utrolig, sier en storfornøyd Marius Levang til iTromsø.

Det er ingen tvil om at prestasjonen til 20-åringen er meget sterk.

- I alle disse årene har 7,81 vært godt innenfor finalekravet. Det lover veldig godt, sier leder i Lakselvdal Skytterlag, Børre Pedersen.

I finalerunden skyter man "cup" - mann mot mann.

- Hvor langt kan slik skyting holde i en finale?

- Skyter du stabilt på 7,81 gjennom finaleheatene da blir du norsk mester. Men da skal det mer enn tur og medvind med, sier Børre Pedersen. Med 29 treff er Levang også klar for finalen i feltskyting, selv om den éne bommen gjør det umulig å kjempe om en førsteplass der.

Inspirerer

Selv skal Børre Pedersen, som ble norsk mester på feltskyting i 2012, i ilden på mandag. Trippelt LS-mester på felthurtig, Roy Håkstad, skal skyte i morgen.

- For oss i Lakselvdal og i Troms er det bra at vi har en som har lagt lista der allerede på første dag, sier Pedersen.

At Marius Manskow Levang har vært med på klubbens satsingsgruppe for hurtig- og stangskyting for unge skyttere, "Stang inn", de siste årene, gleder også klubblederen.

Hovedpersonen selv hadde aldri forventet å levere på et så høyt nivå.

- Det er det beste jeg har levert i konkurranse noen gang. Dette betyr alt egentlig, siden Landsskytterstevnet er det viktigste mesterskapet, sier Levang.

Håper på reprise

Børre Pedersen har selv ambisjoner om å skyte fullt på feltskytingen, og gå til en finale der.

- Med litt tur kommer jeg også dit.

Levang skal ut i baneskyting, men at han skal skyte like bra der tviler han litt på.

- Jeg sliter litt med stående skyting, så jeg er usikker på hvor bra jeg kan gjøre det der.