I dag ble det arrangert det knalltøffe løpet Blåmann Vertikal som er en del av programmet til Tromsø Skyrace, og er et fjelløp som går 1044 meter over havet. Et beintøft løp som krever enormt med fjellerfaring og løpskapasitet for å klare og bli en av de første på toppen. I kvinneklassen ble publikum vitne til et nervepirrende sekunddrama, og i kampen om seieren sto det mellom Tromsøs løpedronning, Yngvild Kaspersen, og en av verdens beste fjelløpere, Emelie Forsberg. Sistnevnte stakk av med seieren på tiden 43 minutter og 41 sekunder, med Kaspersen sekundet bak.

– Det var et veldig kult løp og det var et litt annerledes fjelløp enn det jeg er vant til. Det var veldig artig å løpe med så mye publikum langs løpya, sier Emelie Forsberg til iTromsø.

– Litt surt

Men Forsberg var etter løpet ekstremt imponert over Kaspersen, som var hennes argeste konkurrent i løpet og er Tromsøs største løpetalent på kvinnesiden.

– Yngvild er bare helt rå og supersterk. Det er utrolig kult at hun har begynt å springe slike løp som det her, og det er fantastisk å ha slik konkurranse hele veien inn mot mål, sier vinneren.

Det er ikke vanskelig å finne grunnen til hvorfor Kaspersen presterer så bra som hun gjør. Der de aller fleste løperne som kom ned fra fjellet måtte hente inn pusten og slet noe med å holde humøret oppe etter kraftprøven, så smilte 20-åringen fra øre til øre.

– Det var et enormt artig løp, så jeg koste meg gjennom hele løypa, sier Yngvild Kaspersen til iTromsø.

 – Du er ett sekund bak en av verdens beste fjelløpere. Er det surt?

– Det er selvfølgelig litt blandede følelser rundt det, men hun fortjente seieren. Egentlig er det eldig stort for meg å komme rett bak henne som er så god.

– Verdensklasse

Kaspersen løper for Tromsø Løpeklubb, og lederen i klubben, Sverre Benjaminsen, var svært imponert over det løpedronningen presterte i Blåmann Vertikal.

– Det forteller bare litt om det nivået Yngvild er på. Hun er lynrask når det er flatt, og henger med de aller beste i verden når det går oppover. Det er utrolig kult og imponerende det hun presterer, skryter Benjaminsen.

- Hun kan løpe i alt slags mulig terreng, så det er ekstremt imponerende. Jeg gleder meg til å se hva hun presterer på søndagen, legger Benjaminsen til.

I herreklassen var det Stian Hovind-Angermund fra Bergen vant på tiden 35 minutter og 20 sekunder. På andreplass endte Remi Bonnet fra Sveits, mens Pascal Egli kapret tredjeplass.

2. PLASS: Yngvild Kaspersen tok 2. plass i gårsdagens løp i Blåmann Vertikal. I bakgrunnen kan man se starten av løypa. Foto: Robin Andersen
VANT: Emelie Forsberg vant løpet, ett sekund foran Yngvild Kaspersen.Foto: Robin Andersen