Klokken 16.07 fredag ettermiddag rullet Ketil Røtvold (51) og Snorre Manskow Sollid (47) inn til Alta Sentrum etter å ha unnagjort det 300 kilometer lange terrengsykkelløpet i Finnmark.

Da hadde de unnagjort over 8.000 høydemeter og vært på sykkelsetet i 22 timer og syv minutter, med kun en pause på en time og 38 minutter.

Det holdt til en 6.-plass for laget fra Tromsø Cykleklubb.

– Vi er for så vidt greit fornøyd. Vi hadde håpet på topp fem og lå der og lurte en periode, men det var forferdelig tungt. Det var den hardeste løypen noensinne og vi unnagjorde vel 8.000 høydemeter totalt, noe som tilsvarer Tromsdalstinden syv ganger, så det sier litt, sier Ketil Røtvold.

– Deltar igjen

Røtvold hadde deltatt engang tidligere, mens for Sollid var det første gang.

– Det var nydelig vær og en veldig hyggelig tur. Alt fungerte slik det skulle, sier Røtvold.

Men mot slutten kjente han på blodsmaken i munnen.

– På vei til mål tenkte jeg at det ikke fristet til gjentakelse, sier 51-åringen som gjennomførte løpet for andre gang.

Lørdag morgen hadde pipen imidlertid fått en annen låt.

– Da begynte jeg å tenke på hvilken sykkel jeg skulle bruke til neste år. Jeg har skjønt at jeg må ha en grovere tursykkel, sier Røtvold.

De lokale best

Han erkjenner at de fortsatt har en del å gå på for å yppe seg mot de aller beste lokale syklistene.

– Vi hadde kun lokale folk foran oss på listen. De er en del flinkere i veldig teknisk terreng. Vi holdt greit følge med de i enkelte faser, men i veldig teknisk terreng på små stier, glede de ifra. De er mer vant til det og vi kom langt bak de aller beste, sier 51-åringen.