I går ble det arrangert Blåmann Vertikal, et beintøft fjelløp med bratte stigninger og er ikke enkelt fjell å bestige på noen som helst måte. Mange av verdens beste fjelløpere stilte til start, i det som ble et sekunddrama i kvinneklassen. Men blant de mange erfarne utøverne, så fant man Anna Sofie Ravna (12) fra Tromsø Skiklubb. Gårsdagens løp på 1044 meter over havet inneholdt ikke årsklasser, så da måtte 12-åringen kjempe mot verdenseliten.

- Det var veldig gøy å løpe, men det er ingen aldersklasser her, så da måtte jeg bare konkurrere mot de aller beste da, sier Anna (12) til iTromsø.

Klarte målet

Hun er som oftest å finne med ski på beina om vinteren, da det er langrenn som er den viktigste idretten. Men i går knyttet hun på seg løpeskoene for å jakte verdenseliten opp Store Blåmann.

- Jeg tror jeg ikke var så langt bak de aller beste, så jeg synes det gikk bra jeg, sier Anna.

Den talentfulle langrennsløperen har helt rett i det. Hun var blant annet kun 10 minutter bak navnesøster og klubbvenninne Anna Svendsen, som er en av Tromsøs beste langrennsløpere. I tillegg var 12-åringen kun et drøyt kvarter bak Emelie Forsberg og Yngvild Kaspersen.

- Jeg hadde et mål om å komme i mål innen én time, og det klarte jeg, smiler en storfornøyd Anna, som klokket inn på tiden 59.43.

Løpefest

Det var likevel ikke alle som hadde det like lett i gårsdagens Blåmann Vertikal.

- Det var tungt i beina, men jeg kom opp på toppen av fjellet, så jeg er veldig glad for det, sier Hilde Aders til iTromsø.

Men heldigvis for Aders og mange andre er det nye muligheter i morgen, da den virkelige løpefesten settes i gang. Tromsdalstinden og Hamperokken skal bestiges i morgendagens konkurranser.

- Jeg tror ikke helt vi i Tromsø skjønner hvor stort dette egentlig er. For når de beste løperne fra hele verden kommer hit for å løpe, så sier det seg selv at potensialet er stort. Det er ingen plasser i verden der du kan nesten starte med en sko i fjæra for så å løpe 1000 meter rett opp, sier teknisk ansvarlig under Tromsø Skyrace, Sverre Benjaminsen.

- Jeg håper det bare blir større og fortsetter til neste år. Det er et enormt bra arrangement, sier Yngvild Kaspersen til iTromsø.