TIL-spiss Runar Espejord var spilleren som var nærmest scoring i gårsdagens ydmykende 0-6-tap mot Strømsgodset, og var med i lagoppstillingen til reservelaget i dagens kamp mot Fløya på Alfheim. Spisstalentet har herjet med 3.divisjonslagene denne sesongen, og står med 18 scoringer på 7 kamper. I dag nedsablet han de grønnkledde helt på egenhånd med tre scoringer på en times tid, før han gikk av banen for Garib Gerkondani.

- Jeg føler meg i veldig god form, så det var gøy å få til det med kun 60 minutter på banen, sier Runar Espejord til iTromsø.

- Hva betyr slike prestasjoner for å få muligheten fra start for A-laget?

- Jeg håper det er med å bidra positivt. Jeg synes jeg har spilt bra i det siste både på A-laget og på TIL 2, så jeg jobber knallhardt for å få den muligheten.

God søknad til Steinar

TIL-trener Steinar Nilsen satt på tribunen sammen med assistenttrener Bård Flovik og storebror Roger Nilsen under dagens kamp, og likte det han så av Espejord.

- Det å score hat-trick på en times tid er slettes ikke verst. Han er trygg med ballen og har gode bevegelser, og han viser at han har en formkurve som er veldig positiv, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

TIL-treneren må klare seg uten suspenderte Simen Wangberg mot Vålerenga på fredag, og var nok interessert i å se midtstopper Henrik Gjesdal sin prestasjon.

- Det er vanskelig å si hvor bra han spilte i dag, da Fløya har, som jeg kan telle, én kvalifisert målsjanse gjennom hele kampen. Men han er en av mange som er aktuell til fredagens kamp, sier Nilsen.

Avgjøres på fredag?

TIL 2 gjenvant tabelltoppen med dagens 4-0-seier, som Kirkenes fikk låne i to dager. På fredag skal TIL 2 reise opp til Finnmark for å møte serietoeren på bortebane.

- Det blir en uhyre viktig kamp. Og hvis jeg ikke blir med, så håper jeg laget fikser minst ett poeng slik at vi beholder ledelsen, sier Espejord.

TIL 2-trener Lars Petter Andressen var en fornøyd trener etter kampslutt.

- Det er ikke akkurat en strålende kamp av oss, men vi scorer fire mål og slipper Fløya til lite. Nå må vi bare levere mot Kirkenes på fredag.

Fløya-kaptein Martin Indal Andersen var ikke like tilfreds med det bortelaget leverte.

- Vi har mistet mange nøkkelspillere og har mange skadet, men vi får bare bruke resten av kampene som god trening, sier Indal Andersen.

Lillebroren til Runar, Håvard Espejord, stanget inn 4-0 noen minutter før slutt.

- Jeg kom inn i feltet med god fart, og da var det bare å fly høyt og heade den ballen i mål. Uvant å score med hodet, men gøy å sette minst ett mål i dag, sier Håvard Espejord til iTromsø.

HAT-TRICK: Runar Espejord brenner til i 1. omgang. Foto: Robin Andersen