Med lånt våpen vant Roy Håkstad finalerunden på dagens felthurtig-finale på LS mot meriterte Hans Bakken. Dermed har Lakselvdal Skytterlag-profilen som er bosatt på Berg i Tromsø vunnet denne øvelsen på LS for fjerde gang.

For ordens skyld: Nesten 3.000 deltakere prøvde seg på å vinne øvelsen på årets Landsskytterstevne.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Det var fantastisk deilig, sier en glad vinner.

Historisk

Sist Håkstad gikk til topps var i 2012. Nå står han med fire triumfer, likt på den historiske adelsakalenderen sammen med Jan Erik Oldbergsveen, som var en legende på 1960- og 1970-tallet.

- Det er spesielt, slår Håkstad fast.

- Man setter seg nye mål hele tiden. Første målet var å vinne tre ganger. Nå var det å bli legendarisk å komme på fire seire.

- Det er dette han trener for hele året. Det er fantastisk at han er så kald. Han var mentalt veldig sterkt. Møtte en veldig meritert skytter i Hans Bakken som driver på med internasjonal skyting hele året. Men på felthurtig var Roy best. Det var helt fantastisk, fortsetter Pedersen.

- Brutalt og rått

Lakselvdal Skytterlag hadde med hele tre skyttere blant de 16 i dagens finalerunde, med Marius Manskow Levang og Truls Pedersen med i tillegg til Håkstad.

- Når er av dem går hen og vinner, så er det så brutalt og rått som det kan få blitt, sier Børre Pedersen.

- Det var min niende finale og jeg har aldri vært så rolig i en finale. Pulsen var veldig bra. At ungguttene våre var med i finalen gir en trygghet. Jeg visste uansett om jeg ble slått ut så hadde vi gjort det bra.

- Hvordan slår man et felt på nesten 3.000 deltakere fire ganger i løpet av karrieren i en sport hvor det handler om tideler og hundredeler?

-  Det er å trene og trene. Ikke minst trene mentalt. Og å ha et miljø rundt seg. Jeg har med meg mange unge skyttere i hele Troms og Lakselvdal. Vi pusher hverandre på trening og det er kvalitet på treningene, sier Roy Håkstad om suksessformelen.

Trent hardere enn noen gang

I tillegg forteller han at han har trent hardere enn noengang denne vinteren - hver dag.

- Det er mental trening hver eneste dag. Så kan det være fra ti minutter til flere timer med trening, sier Håkstad.

- Han fattet interesse for dette etter LS i Øverbygd i 1996. Første finale i 1999 i Evje. Sikkert den som har trent lengst målrettet på felthurtig. Over tid blir du best også. Han har dekomponert de elementene som skal til som å lykkes, mener Børre Pedersen.