Fløya åpnet sesongen svakt på eget gress og tapte de to første kampene mot TIL 2 og Ishavsbyen. Siden den gang har det blitt seks strake trepoengere og på de fem siste har de heller ikke sluppet inn mål. Selv om de er ute av opprykkskampen var det tydelig å se på både spillerne og trener Rismo at dagens seier betydde mye.

– Vi har med stolthet å gjøre. Vi vil fremstå som et hardtjobbende kollektiv med godt humør, forteller Rismo.

Og både godt humør og godt spill fikk de fremmøtte servert. Christopher Tian Olsen åpnet ballet med en straffescoring tidlig i kampen, mens Kristian Edøy Hanssen doblet ledelsen på en dødball like før pause.

Etter hvilen yppet Bjørnevatn seg, men Morten Mathisen fjernet all tvil da han lobbet inn 3-0 på lekkert vis midtveis i omgangen. Kun minutter senere satte Tian Olsen er verdig punktum på kampen da han klinket kula i krysset fra nesten 25 meter.

12-0 i fjor

– Jeg synes vi gjennomfører en stødig kamp der vi har relativt bra rytme hele veien. Selv om vi varierer litt i prestasjonene er dette absolutt godkjent av oss, forteller trener Tore Rismo etter 4-0-seieren.

I fjor vant Fløya hele 12-0 på hjemmebane mot Bjørnevatn, men denne sesongen var kampen langt jevnere. Trener Rismo berømmer finnmarkingene som ligger to plasser bak Fløya som nummer fem og mener de har tatt store steg.

– De presser oss høyt og tør å spille fotball, så jeg skjønner hvorfor de har tatt såpass bra med poeng, sier Rismo.

Les også: Legende-comeback da Fløya herjet i målfest

Tilbake med scoring

Angrepsspiller Morten Mathisen er tilbake i Fløya etter en vårsesong i Finnsnes i 2.-divisjon. I comebacket borte mot Alta 2 forrige helg scoret han to ganger, og i kveld satte han nok en ball i nettet i sin første hjemmekamp på Fløyabanen denne sesongen.

– Det betyr mye for oss å vinne selv om vi er ute av opprykkskampen. Det er artig å vinne kamper, vi spiller jo for å vinne alt, sier Mathisen som ikke har satt seg noen personlige mål utover det å ha det gøy i høstsesongen.

– Jeg vil finne tilbake til godfølelsen. I dag koste jeg meg på banen, så jeg håper det fortsetter sånn, forteller spissen.

Han går også langt i å antyde at han blir værende i Fløya også neste sesong.

– Ja, jeg trives veldig bra i Fløya og tipper at jeg blir her lengre enn ut denne høsten, forteller Mathisen.

To lokaloppgjør står for tur

Neste fredag reiser Fløya over brua for å møte Ishavsbyen på TUIL Arena, og om to uker kommer Skarp på til Fløyabanen. I vårsesongen tapte de begge oppgjørene mot byrivalene, og det er liten tvil om at grønntrøyene ønsker revansje.

– Skarp er bedre enn på flere sesonger, mens Ishavsbyen har gjort en veldig bra sesong selv om det har lugget litt i det siste. Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å vinne de to kampene. Jeg har ikke veldig lyst til å gå gjennom en sesong uten å slå dem, avslutter trener Tore Rismo med et smil.

Les også: Overlegen Kaspersen: Satte rekord med over ett minutt!