Like etter klokken 13 i dag sendte TIL ut følgende pressemelding:

- Vi informerer med dette om at vi med umiddelbar virkning trekker oss fra styret i TIL Holding AS. Bakgrunnen er måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener ble håndtert på. Vi har derfor valgt å stille våre styreplasser til disposisjon. Eventuelle spørsmål vedrørende pressemeldingen rettes til Adm. Dir Ulf Johansen i  Tromsø IL. Med hilsen Bente Ødegaard, Kjetil Olsen og Trond Vidar Hansen, står det i pressemeldingen.

Vel en time etter den første pressemeldingen, kom en ny pressemelding fra TIL der de skriver følgende:

- Vi har i dag blitt meddelt at Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen har trukket seg fra vervene i TIL Fotball AS og TIL Holding AS samt at Bente Ødegaard har trukket seg fra styret i TIL Fotball AS. Vi tar dette til etterretning og beklager at de har trukket seg fra sine verv. Klubben ønsker ikke kommentere denne saken noe ytterligere, skriver TIL.

Likevel har TILs mediekonsulent Nils-Jarle Sætre lovet at styreleder Per Aronsen innen kort tid vil stille til intervju.

iTromsø var til stede på Alfheim like før det planlagte styremøtet klokken 13 og ble da bedt om å forlate lokalet av Aronsen.

Ønsker ikke å kommentere

iTromsø fikk en kort prat i en pause på det pågående styremøtet. Styrelederen ønsket ikke å uttale seg om at de tre styremedlemmene trekker seg og sa han mest sannsynlig ikke kom til å kommentere det etter møtet heller.

Ifølge TILs mediekonsulent Nils-Jarle Sætre har ikke de tre styremedlemmene snakket med administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen, om at de kom til å trekke seg. Johansen har dermed bedt pressen snakke direkte med de tre styremedlemmene, siden han selv ikke er informert.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen var opptatt med en seanse på TIL-brakka der de skulle takke av Thomas Drage, så heller ikke han kunne kommentere saken.

Etter det iTromsø kjenner til er det til stor overraskelse for det resterende TIL-styret at de tre har valgt å trekke seg.

Bente Ødegaard satt kun i TIL Fotball-styret. Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen, har vært styremedlemmer i både TIL Fotball og i TIL Holding AS.

Steinar-advokat

Tre av styremedlemmene går altså av med bakgrunn i måten hovedtrener Steinar Nilsen ble sparket på. Nå skriver NRK at Steinar Nilsen har engasjert advokathjelp i Torgeir Knutsen, som blant sier at oppsigelsen ikke er gyldig.

– Det er riktig at jeg representerer Steinar Nilsen. Og vi er per i dag i en prosess med Tromsø idrettslag. Vi vurderer rettslige skrit. Vi har skrevet et brev til TIL hvor vi fremmer våre synspunkter. Og venter på svar ifra dem, sier Nilsens advokat Torgeir Knutsen til NRK.