Per Aronsen møtte pressen etter dagens styremøte og ønsket ikke å kommentere de tre styremedlemmens avgang. De skrev at bakgrunnen for at de trekker seg er måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener Steinar Nilsen ble håndtert på.

- Det har jeg ingen kommentar til. Det får stå for deres regning. Vi må bare ta til etterretning at de tre har valgt å trekke seg, sier Per Aronsen.

- Vurderer du selv din egen stilling?

- Først må jeg si at det er krevende å være i et styre som TIL. Jeg kan forstå at det for mange virker som en belastning å være i TIL-styret, særlig nå. Situasjonen nå er at eierne må ta stilling til det styret som er igjen og så må vi i fellesskap med dem finne fram til den framtidige styreformen og styresammensetting som er til det beste for klubben, sier Aronsen.

- Men vurderer du din stilling?

- Det vil jeg ta en dialog med eierne om.

Nilsen-kontakt

Aronsen bekrefter også at Steinar Nilsen har engasjert advokat og er klar til å møte Nilsen og advokaten førstkommende fredag.

- Utover det har jeg ingen kommentar utenom at vi håper å komme til en løsning til det beste for alle parter, slik at det ikke blir en rettssak, sier Aronsen.

Aronsen sa i et lengre intervju med iTromsø for noen dager siden at Nilsens lederstil var uforenelig med det TIL kunne stå for.

Nå har altså tre styremedlemmer valgt å trekke seg, Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen fra vervene i TIL Fotball AS og TIL Holding AS, samt at Bente Ødegaard har trukket seg fra styret i TIL Fotball AS

- Var det et enstemmig styre som sto bak beslutningen om å sparke Steinar Nilsen?

- Et samlet styre sto bak den beslutningen.

- Men var det enstemmig?

- Det var enstemmig, sier Aronsen.

- Skjedde sparkingen for fort sett i ettertid?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Men Aronsen innrømmer at han har prøvd å kontakte Nilsen i ettertid.

- Jeg har prøvd å komme i kontakt med Steinar, men har ikke lyktes med det, sier Aronsen.

Uavhengig trenerprosess

Samtidig legger han til at det kom som en stor overraskelse at de tre styremedlemmene trakk seg.

- Jeg fikk vite om det like før møtet i dag, så det kom som en stor overraskelse, sier Aronsen.

Han legger ikke skjul på at det forandret møtets karakter.

- Klart, det endrer jo agendaen.

Men Aronsen mener ikke det påvirker noe i forhold til ansettelse av ny hovedtrener.

- Den prosessen går sin egen gang. Det håndteres av andre representanter enn styret. Det er sportslig leder Svein-Morten Johansen som legger fram forslag til hvordan vi skal håndtere det, og vi har fortsatt ambisjoner om å få til en rask avklaring rundt det. Bård Flovik-saken avgjøres uavhengig av dette, sier Aronsen.

Trolig blir det innkalt til en ekstraordinær generalforsamling – med en ukes varslingstid - for å få på plass et fulltallig styre.

- Det er en del formelle ting knyttet til det. Vi får håpe spillerne ikke påvirkes av dette og holder fokuset mot Rosenborg-kampen, sier Per Aronsen.