Som iTromsø tidligere har omtalt, har klubben hatt gode samtaler med danske Bo Andersen om å bli ny dametrener i klubben.

Nå mangler klubben cirka 200.000 kroner av en totalpott på 500.000 kroner for å gå inn i en avtale med treneren.

Saken i egne hender

Dermed tar Bravo-spillerne selv saken i egne hender. Med en scoringsbonus på opptil 10 kroner per Bravo-scoring og med et makstak på 600 scoringer, kan bedrifter tegne seg for inntil 6.000 kroner i støtte til Bravo kommende sesong.

Hege Henrikø Eriksen, Mari Sørholt og Mathilde Næss var på pengejakt på Skattøra i går, og fikk raskt på plass to avtaler verdt tilsammen 12.000 kroner.

- Vi har vært nær ved å rykke opp til 1.-divisjon i mange år nå. Nå ønsker vi å ta det ekstra steget, og føler at en trener med erfaring fra toppnivå i Tyskland kan gi oss det siste løftet, sier Sørholt når hun prøver å overbevise daglig leder ved Traasdahl, Dag-Åge Forfang, om å bli med på spleiselaget.

- Vi ønsker å gi nordnorske spillere mulighet til å spille på nasjonalt nivå i håndball uten å måtte flytte på seg, sier Næss mens hun prøver å overtale bedriftslederen.

- Jeg skal tenke på det, og diskutere det med våre ansvarlige på dette feltet. Jeg kommer tilbake til dere, lover Forfang.

Ambisiøse

Med to nye lag i avdelingen og en suveren sesong i fjor, er spillerne trygge på at de vil innfri sin del av regnestykket med å banke inn minst 600 mål i kommende sesongs 2.-divisjon.

- Det er helt klart målet. Samtidig kan det gi oss ekstra motivasjon i kamper hvor vi leder med 14 mål, sier Eriksen.

Sammen med Sørholt skal hun stenge igjen andre veien som målvakt. Men Næss varsler at hun vil dra sin del av jobben mot 600 scoringer.

- Jeg skal i hvertfall prøve fra min strekspiller-posisjon. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Næss med et smil.

Da gjenstår altså drøyt 180.000 kroner og 600 Bravo-scoringer før en ny trener er på plass i Bravo.

- Det er alfa og omega for oss å få på plass en trener, slår Hege Henrikø Eriksen fast.

Bravo sesongåpner med cupkamp hjemme mot eliteserielaget Halden onsdag 2. september.