Ishavsbyen - Fløya 2-2:

Foran kveldens kamp hadde Fløya tapt fire byoppgjør av fire mulige denne sesongen. Både TIL 2, Ishavsbyen og Skarp ble for sterke i vårsesongen, og Fløya tapte også høstens første byoppgjør mot TIL 2.

Etter kveldens 2-2-resultat på TUIL Arena har Fløya dermed kun sanket ett av 15 potensielle poeng mot de andre lagene fra byen. Og det har kostet dem opprykkskampen. For Fløya er 12 poeng bak TIL 2 som møter Porsanger i morgen.

– Det er faktisk vanskelig å svare på hvorfor det har gått så dårlig mot bylagene, sier Fløya-kaptein Martin Indal Andersen.

– En grunn kan jo være at de andre lagene i byen mobiliserer skikkelig til oppgjørene, men det bør jo vi også kunne gjøre. Så vi må gå i oss selv og levere bedre prestasjoner enn dette, sier kapteinen.

– Litt tilfeldig

Fløya-trener Tore Rismo peker også på at de andre bylagene mobiliserer ekstra i disse oppgjørene, men mener at det er litt tilfeldig at poengfangsten har blitt så mager mot naboklubbene.

– Jeg tror det er litt tilfeldig at det er i de kampene vi har avgitt poeng, men vi ser jo at motstanderne tenner til noe voldsomt i de oppgjørene. Men det er selvsagt lov, og det er noe vi må klare å takle, påpeker Fløya-trener Tore Rismo som også mener at flere av konkurrentene stiller langt sterkere her i byen enn på bortekamper.

– Ishavsbyen har stilt med sitt sterkeste lag i begge kampene mot oss, og det samme med Skarp. Begge lag varierer veldig i kvalitet med tanke på hjemme- og bortekamper. Men byoppgjør skal være tøffe kamper, og det er artig å spille disse oppgjørene, sier Rismo.

Ellevill andreomgang

Første omgang på TUIL Arena var en meget tam affære uten målsjanser, men etter pause eksploderte det. Fem minutter ut i omgangen gjorde Byens spillende trener Martin Joakim Nilsen 1-0, og minuttet senere doblet Emmanuel Magembe ledelsen til vertene.

Fløya hadde mye ball, men slet med å skape sjanser. Mot slutten ble vertene slitne og havnet langt inn på egen banehalvdel. Det var derfor ikke overraskende at målsniken Morten Mathisen fant rom på bakerste stolpe og banket inn reduseringen med ti minutter igjen å spille.

Dommer Kristian Kristiansen la til hele seks minutter i andre omgang, og fem minutter på overtid mistet også Byen to poengene da Mathisen nok en gang var frempå og utlignet til 2-2.

Faktisk fikk samme Mathisen muligheten til å stjele alle poengene da ballen ramlet ned i fanget hans sju minutter på overtid, men Byen-keeper Tuomas Heiskanen fikk avverget med nød og neppe. Dramaet endte til slutt 2-2, noe Fløya-trener Rismo sa seg greit fornøyd med.

– Vi viser stor moral når vi kommer tilbake. Jeg synes vi definitivt fortjener poeng, kanskje til og med tre. Men all ære til Byen som gir oss en fantastisk fight. Akkurat nå er jeg først og fremst lettet over å ikke tape, sier Rismo.

Den oppfatningen deler derimot ikke lagkaptein Indal Andersen.– Nei, dette føles som to tapte poeng. Absolutt, sier Indal Andersen mener at de ble for utålmodige i oppspillfasen og stresset for mye.

Fløya gikk dermed seiersløse av banen for femte gang mot en byrival denne sesongen, men allerede neste helg får de muligheten til å rette på statistikken. Da møter grønntrøyene Skarp på Fløyabanen i det som blir den siste muligheten til å vinne et byoppgjør denne sesongen.

Svak start på høstsesongen

For Ishavsbyen ble kampen et skikkelig steg opp etter en svak start på høstsesongen. På de fire første kampene etter ferien har hvittrøyene kun sanket ett poeng, og selv om seieren glapp på overtid i kveld viser Byen at de ikke har tenkt til å bli noen kasteball i høstsesongen.

– Vi har et lag med mange studenter og har hatt lite folk på trening i sommer. Da blir det vanskelig å hevde seg. Forrige helg reiste vi til Salangen med kun elleve mann, og tre-fire spilte i uvante posisjoner, sier Ishavsbyen-stopper Henrk Hoven om kampen Ishavsbyen tapte 1-4.

Nå går det imidlertid mot lysere tider med flere spillere tilbake på trening, og dermed også mer intensitet i hverdagen. Det var også et nøkkelord for Ishavsbyen i kveldens kamp.

– Dette ble litt som vi pratet om i forkant, vi skulle ut og trøkke til skikkelig. Det synes jeg vi også fikk bra til, sier Hoven.

Nok et utligningsmål imot på overtid

Ishavsbyen har spilt 2-2 i to strake hjemmekamper mot Skarp og Fløya, der de har sluppet inn utligningsmålet på overtid. Selv om det legger en liten demper på prestasjonen i kveldens kamp ser Hoven og lagkameratene uansett frem mot resten av høsten.

– Vi er ikke vant til å være med på øvre halvdel, så denne sesongen har så langt vært veldig bra for oss. Målet er fortsatt at vi skal havne blant de seks beste, og det er vi skikkelig motiverte for å krige for utover høsten, sier Hoven som håper de klarer å klatre forbi minst ett av de andre bylagene.

– Hver plassering opp på tabellen er fantastisk moro for oss, og så hadde det jo selvsagt være ekstra artig hvis vi klarte å havne over i hvert fall ett av de andre bylagene. Motivasjonen er det ikke noe å si på, sier Henrik Hoven.

Fløya-spiller Kristoffer Mikalsen blir stoppet av Emmanuel Magembe (til venstre) og Henrik Hoven. Foto: Anders Rossvoll
Martin Joakim Nilsen (til venstre) jubler etter å ha sendt Ishavsbyen i ledelsen. Lagkaptein Martin Berg Johnsen vil også være med på feiringen. Foto: Anders Rossvoll
Det gikk til tider hardt for seg i lokaloppgjøret. Her er det Martin Berg Johnsen som får gult kort. Foto: Anders Rossvoll