Den 20 år gamle skiløperen fra Bardufoss var eneste løperen som brukte under halvtimen på det 7,5 kilometer lange Hamnaløpet lørdag formiddag.

Han klokket i mål som førstemann på tiden 29,40 minutter.

- Jeg disponerte løpet godt. Det var en krevende og fin løype og artig å være med, sier Maximilian Bie til iTromsø.

20-åringen som satser på langrenn og fortsatt går for BOIF, har begynt å studere i Tromsø og er en del av rekruttlaget til Team Nord-Norge.

- Dette var første gang jeg var med på karuselløp i Tromsø. Det er veldig fine økter og jeg kommer sikkert til å bli med på flere sier, Bie.

Slo fjorårsvinnerne

I fjor vant Rune Strømholt og Silje Theodorsen Hamnaløpet, men i år måtte de begge ta til takke med 2.-plass i dame- og herreklassen.

Strømholt kom i mål på 30,00 minutter, mens Hilde Espnes (21), var raskeste kvinne i mål på 35,01 minutter.

- Det var gøy å vinne, det var det. Jeg har vært en del skadet i sommer, men nå er jeg fit for fight, sier den Tromsø-bosatte langrennsjenta fra Senja.

58 sekunder etter Espnes i mål kom Silje Theodorsen.

- Hilde var for sterk i dag, så det er bare å gratulere, sier Theodorsen, som var strålende fornøyd med arrangementet.

- Jeg har vært med på Hamnaløpet fra starten av, og dette var 6. gang jeg deltok her. Det finnes ikke bedre trening enn å ha på seg startnummer, så jeg kommer til å stille på alle karuselløpene jeg kan mens jeg er hjemme, sier Theodorsen, som kom hjem fredags kvelden fra samling med rekruttlandslaget.

- Jeg skulle egentlig ikke delta, men så ble det for fristende å ikke løpe. Nå skal jeg få til gode treninger hjemme i Tromsø før neste samling på Meråker 13. september. Det blir mye reising fremover, men jeg kommer nok til å være 50/50 i Tromsø og på samlinger, for å forberede meg best mulig til vintersesongen, sier Theodorsen.

Deltakerrekord

Løpsleder Ronald Seglsten var godt fornøyd med oppmøtet til den 9. utgaven av Hamnaløpet.

- Løypen i år var litt lengre og mer krevende og vi er strålende fornøyd med 75-80 stykker her. Det er ny deltakerrekord og vi har opplevd en stor økning siden løpet ble en del av Tromsøkarusellen i fjor, sier Seglsten.

VANT: Maximilian Bie. Foto: Tobias Stein Eilertsen
RASKESTE KVINNE: Hilde Espnes. Foto: Tobias Stein Eilertsen
TILBAKE: Silje Theodorsen kom rett fra samling og ble nummer to. Foto: Tobias Stein Eilertsen