I dag ble det klart at Kvaløysletta Skilag får statlig støtte til å bygge rulleskiløype. På en pressekonferanse på Storelva i formiddag kom nyheten om at de får fire millioner kroner fra kulturdepartementet. iTromsø omtalte allerede i desember i fjor at skilaget kunne få inntil fire millioner kroner i støtte fra departementet.

Dette betyr umiddelbar oppstart for bygging av rulleskiløypa klubben har ønsket realisert i mange år. Den vil ligge i det samme området som NM på ski arrangeres i januar.

- Den to kilometer lange løypa er ferdigstilt neste høst, og vi vil starte byggingen i det snøen forsvinner av marka til våren. Det er stor jubel i Kvaløysletta Skilag i dag, sier Svein Robertsen i skilaget til iTromsø.

LES OGSÅ: Kan få fire millioner

Vil beskytte barna

Til stede fra kulturkomiteen var Ib Thomsen og Morten Stordalen (begge FrP).

- Utviklingen for bygging av en rulleskiløype tok fart etter en dødsulykke i Egersund for noen år siden. Dette betyr et enormt løft for skistadion på Storelva, men det viktigste er at barna kommer seg ut av trafikken. Det er ikke sikkert vi klarer det helt, men vi skal i hvert fall lære ungene å gå på rulleski før de går i gatene, sier Svein Robertsen.

Hyllet skimiljøet

Varaordfører Anni Skogman hyllet dugnadsinnsatsen i skimiljøet i Tromsø, og mener det er en stor grunn til at prosjektet nå blir realisert.

- De er utrolig aktive i skilaget her, og vi har påpekt overfor våre folk på Stortinget som er like opptatt av folkehelse og idrett for barn og ungdom, sier Skogman.

- Anni og de andre i Tromsø har vært veldig på fordi det er kamp om disse midlene og da er det moro for oss å kunne si at fire millioner kroner nå går til rulleskianlegg. Det synes vi er verdt å ta turen nordover for. sier Stordalen til iTromsø.

Unikt beløp

Ifølge delegasjonen fra kulturkomiteen deles det ut "mange tilskudd på 25-, 50- og 75.000 kroner, men få av den størrelsen vi ser her."

- Jeg snakket med Torbjørn Skogstad og han sa at de fire millionene som er gitt hit ut av den potten med penger er en unikt stor sum penger, men det forteller også at departementet har sett viktigheten av å satse i dette området, sier Robertsen.

Totalt koster prosjektet 12 millioner kroner.

- Tilskuddet gjør at vi kan ha umiddelbar oppstart. Vi har allerede engasjert en rekke aktører for å få i gang prosjektet, sier Robertsen.

Han peker på at mange i skilaget har vært med i titalls år, og at dagens nyhet mye skyldes den jobben de har gjort.

- Det er som vi sier i langrennsmiljøet. Hardt arbeid over lang tid lønner seg til slutt, sier Robertsen.

Utvidelse av løypa kan bli aktuelt på sikt.

- Del 2 av prosjektet må avklares med tanke på vei, vann og avløp. Dette er detaljer vi ser på, sier Robertsen.

Her går spaden i jorda for oppstart av ny rulleskiløype på Storelva. Foto: Øyvind Sivertsen