ALFHEIM: Avtalen gjelder resten av 2015-sesongen, samt sesongen 2016.

Styreleder i Tromsø IL, Helge Kræmer, er tilfreds med å få landet prosessen med hovedtrener for den neste perioden.

- Vi er veldig fornøyd med at Flovik har takket ja til denne stillingen og ser frem til en god fotballhøst for Tromsø IL, sier Kræmer og legger til:

- Bård Flovik har bred trenerkompetanse, stor nasjonal og internasjonal erfaring gjennom sin tid i NFF, og har opparbeidet seg et solid kontaktnett innen norsk og internasjonal fotball. På vegne av styret ønsker vi Bård Flovik lykke til som hovedtrener for Tromsø IL i en viktig periode for klubben.

For klubben har det vært sentralt å sikre kontinuitet i den sportslige satsingen til Tromsø IL.

- Med Bård Flovik viderefører vi den sportslige strategien til TIL. Klubben kan nå videreføre det arbeidet vi har igangsatt på etablering av TIL-stilen, utvikling av spillerne og samarbeid med både andre klubber og kompetansesentra i regionen. Dette arbeidet vil forsterkes med Bård Flovik som hovedtrener, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Spillerutvikling vil være et hovedfokus for den nye hovedtreneren.

- Jeg er ydmyk og takker TIL for tilliten. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som hovedtrener, og til å fortsette det igangsatte arbeidet med å utvikle spillerne og laget, sier Bård Flovik.

Johansen, som har fått et ansvar i ”jakten” på ny trener, har lenge vært tydelig på at Flovik er rett mann for TIL akkurat nå.

– Ja, jeg har jo sagt det utad og det kan jeg si igjen: Jeg synes det er mest fornuftig at Bård styrer gruppa i den situasjonen vi er i ut sesongen, med tanke på spillergruppa og hvordan vi er rigget her på «sporten», sa sportssjefen til iTromsø 24. august.

Flovik hadde allerede fra før en trenerkontrakt med TIL ut 2016. Nå han altså blitt hovedtrener for samme periode.