Bravo HK lå under 7-20 til pause og tapte til slutt 13-38 hjemme mot Halden i 3. runde i NM-cupen.

– Vi visste at forskjellen kom til å bli så stor. De er tre-fire dager fra seriestart og har 15 treningskamper under beltet. Vi har til sammenligning én treningskamp mot TSI så at vi nøyer oss med 38 mål imot mot et eliteserielag, er ikke så gærent, sier midlertidig trener i Bravo HK, Per-Christian Johansen til iTromsø.

– Normalt er cupkampene litt senere i midten av september, så vi har ikke fått den gjennomkjøringen vi bruker å ha, legger han til.

Tror på opprykk

Johansen mener laget har til gode å finne rytmen og samtidig slurvet offensivt.

– Det var gode prestasjoner av keeperne Mari (sørholt) og Hege (Henrikø Eriksen) som hadde rundt ti redninger hver. Offensivt skulle jeg gjerne sett at vi kom opp mot 18-20 mål. Vi tar ikke godt nok vare på de åpne sjansene. Vi har mye å jobbe med, men det er kvaliteter i laget, det er det ingen tvil om, sier Johansen.

Halden berget plassen i eliteserien gjennom kvalik, men Johansen er ikke bekymret over den store nivåforskjellen.

– Det er nivået mellom oss og de at vi ønsker å komme på, sier han.

Keeper Mari Sørholt, som har erfaring fra både eliteserien og 1.-divisjon tror laget kan være med å kjempe om opprykk.

– Ja, det tror jeg. Det var veldig artig å debutere selv om det ble stortap. Jeg tror vi kommer til å bli mye bedre etter hvert når vi blir mer samspilt og lærer hverandre bedre å kjenne. Kampene i Sverige nå mot slutten av uka blir godt for oss, sier Sørholt.

Til Sverige

Nå venter imidlertid den ordentlige sesongoppkjøringen for Bravo.

– Vi reiser til Boden i morgen (torsdag). Vi møter Bodens BK fra nivå tre i Sverige, som er et lag omtrent på vårt nivå. Så får vi også en kamp mot eliteserielaget Spärvägen, som er et bra lag, litt under nivået til Halden, samt to kamper til i et sluttspill, så det blir bra for oss, sier Johansen.

Ny assistent

I timene etter tapet skulle Bravo HK diskutere om de hadde mulighet til å hente danske Bo Andersen inn som ny hovedtrener.

– Det skal være et styremøte nå, så vi får se hva det blir til, sier Johansen.

Én ting er imidlertid klart og det er at Carl-Martin Byman (26) blir assistenttrener for damelaget. Han var også med på sidelinjen sammen med Johansen under cupkampen.

– Han har lyst til å utvikle seg som trener og kommer til å bidra som assistent på damelaget, men også på herresiden, sier Johansen, som også vil være med videre rundt laget.

– Jeg blir nok med som lagleder. Jeg har vært med i mange år rundt damelaget og kontinuitet er viktig, så jeg blir nok med i trenerteamet videre, sier han.

Carl-Martin Byman spilte i eliteserien allerede som 18-åring for Haslum og har spilt for flere klubber i Finland i sin tid som spiller. Han utelukker heller ikke at han kommer til å bidra rundt herrelaget, men da kun som spiller, i sesongen som kommer.

26-åringen fra Bardu, som spilte i Bravo i 2012, har nå kommet tilbake til Tromsø, først og fremst for å utvikle seg mot målet om å bli topptrener.

– Jeg skal være hovedtrener for G16-laget på guttesiden og som assistent for A-laget. Jeg har nylig vært og hentet mye erfaring og motivasjon i Danmark og har tidligere vært i Barcelona rundt et B-lag der. Nå har jeg tatt trener 2-utdanning som er det nest øverste nivået, så målet er å ta trener 3-utdanning, sier Byman.

Han er veldig klar på at han ønsker Bo Andersen som den nye hovedtreneren.

– Jeg har alt å vinne på at vi får inn en utenlandsk trener. Jeg er med uansett, men det vil løfte meg veldig som trener og ha en sparringspartner med den type internasjonal erfaring, sier Byman.

NY ASSISTENT: Carl-Martin Byman er Bravos nye assistenttrener. Foto: Tobias Stein Eilertsen
BRAVOS BESTE: Marte Østli Johansen (nummer 8) scoret fire mål og ble kåret til Bravos beste spiller av en lokal jury. Foto: Tobias Stein Eilertsen
DEBUTANT: Mari Sørholt sto sin første kamp som Bravo-keeper og fikk skryt av treneren. Foto: Tobias Stein Eilertsen