TROMSØ/OSLO: – Det er ikke hogd i stein, men det ligger an til at dette er min siste kvalik. Og ja, det ville selvfølgelig vært helt perfekt å avslutte med EM-sluttspill, fastslår Høgli til iTromsø.

– Men jeg tør ikke tenke så langt ennå! legger han til.

Den tidligere TIL-spilleren spilte en solid kamp på venstrebacken da Norge slo Bulgaria 1–0 borte torsdag kveld. Vegard Forren ble matchvinner i det 57. minutt. Med seieren er Norge nesten sikret tredjeplass og playoff, og Per-Mathias Høgmos disipler har også sjanse til å bli blant de to beste i gruppa og gå direkte til EM i Frankrike neste sommer.

Poengtrekk

Norge ligger på 3. plass med 13 poeng, mens Kroatia og Italia har 15 poeng. Kroatene trekkes høyst sannsynlig ett poeng grunn av hakekorsskandalen i sommer, men anken må ferdigbehandles først.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

– Det var mye som sto på spill mot Bulgaria, og det la vi ikke skjul på heller. Det var en kamp som betydde ekstremt mye. Et tap hadde sendt oss langt ned i avgrunnen, og jeg var spent på hvordan vi ville takle presset. Vi har misset litt før i viktige kamper, men vi håndterte dette ganske greit, sier Høgli.

Her er de gjenstående kampene for Norge, Kroatia og Italia:

6. september: Norge-Kroatia, Italia-Bulgaria

10. oktober: Aserbajdsjan-Italia, Norge-Malta, Kroatia-Bulgaria

13. oktober: Italia-Norge, Malta-Kroatia

Playoff

Slik det ser ut må nok Norge faktisk både slå Kroatia hjemme kommende søndag og Italia borte for å komme direkte til EM. Det kan bli for tøft. Og i så fall må Høgli & co. slå en annet «treerlag» i playoff.

– Det visste vi om, men vi er nå med her. Vi har mulighet til å plage dem ei stund til, og hvis vi slår Kroatia på Ullevaal, blir det veldig artig. Italia og Kroatia er storfavoritter, men det tenker vi ikke så mye på, sier Høgli.

LES OGSÅ: TUIL-kapteinen mister resten av sesongen

I playoffen kan Norge møte et sterkt lag som Nederland, men også langt mer overkommelige lag (se faktaboks).

– Det er en lang vei å gå ennå. Kommer vi til playoff er det gode muligheter. Jeg synes det er mye oppløftende ting som skjer, med mange spillere i form. Det ser bra ut for oss, sier landslagets visekaptein, som nå har fått selskap av Ruben Yttergård Jenssen i landslagstroppen.

– Det er helt topp og fullt fortjent at han er tilbake her. Han har vært godt i Kaiserslautern, sier Høgli.

LES OGSÅ: Her er Storms nye amerikaner