FLØYA - SKARP 3-2:

Etter 17 minutter utlignet Skarps venstreback Anders Bergland til 1-1. Da stoppet han også Fløya-keeper Hans-Eivind Rydengs imponerende statistikk med åtte og en halv times fotball på Fløyabanen uten baklengsmål.

Forrige baklengsmål på hjemmebane kom så langt tilbake som 26. mai da sisteskansen slapp inn et mål mot Alta 2 etter 50 minutter.

– Åtte og en halv time, ja! Jeg hadde faktisk ikke tenkt på at det hadde blitt såpass lenge siden forrige baklengs her, sier Rydeng som erget seg litt over kveldens to baklengsmål.

– Det var to litt kjipe scoringer. Jeg er på begge to, og føler jeg kunne tatt dem. Allikevel må jeg være fornøyd med å ha holdt nullen såpass lenge. Det er jo ikke så ofte det skjer, forteller keeperen som vil tilegne resten av laget mye av æren for at det har gått så lang tid siden forrige baklengs.

– Men du må jo ta en del ære for det selv også?

– Hehe, jo. Som bakerste mann er det å holde nullen det beste du kan gjøre. Så det er gøy, ingen tvil om det, forteller Rydeng og smiler.

Første seier i byoppgjør

På de foregående fem byoppgjørene mot TIL 2, Ishavsbyen og Skarp hadde Fløya kun hentet ett poeng denne sesongen. Det var derfor en tent gjeng som gikk på banen i det som var lagets siste sjanse til å vinne et byoppgjør denne sesongen.

– Dette har vi pratet om hele uka, og en seier i et byoppgjør henger veldig høyt. Vi kunne jo ikke gå gjennom hele sesongen uten å slå et lag fra byen, forteller Rydeng.

Seieren var også grønntrøyenes syvende strake på eget gress, og selv om de er ute av opprykkskampen har Fløya et klart mål om å komme foran både Skarp og Ishavsbyen på tabellen.

– Vi skal i hvert fall bevise at vi er det beste 3.-divisjonslaget i byen bak TIL 2, sier Rydeng.

Snuoperasjon på snuoperasjon

Fløya åpnet kampen best og tok ledelsen allerede etter tre minutter ved kaptein Martin Indal Andersen. Den tidlige ledelsen fungerte imidlertid som en vekker på gjestene, og i løpet av omgangen snudde gjestene kampen etter scoringer av Anders Bergland og Martin Myrhaug Hansen.

– Det var amper stemning i garderoben i pausa, innrømmer Hans-Eivind Rydeng.

Det så også ut til å vekke hjemmelaget, for etter hvilen var rollene snudd. Ti minutter ut i omgangen utlignet Andreas Arntzen da han skjøt ballen i mål via et Skarp-bein, og midtveis i omgangen falt avgjørelsen da Fløyas toppscorer Christopher Tian Olsen satte inn 3-2.

– Vi åpner svakt, men spiller bra fra ti minutter og et godt stykke ut i 2. omgang, sier Skarp-kaptein Øystein Richardsen.

Han hadde derimot ingen forklaring på hvorfor laget klappet sammen.

– Det er vanskelig å si, vi leverte heller ingen god 2. omgang mot Salangen sist, sier Richardsen.

I den kampen ledet Skarp med 2-1 halvveis, men slapp inn tre mål etter pause.

– Er ikke treningsgrunnlaget godt nok?

– Jo, det mener jeg. Vi har levert gode 2. omganger flere ganger denne sesongen, men dette var rett og slett skuffende av oss, sier Richardsen.

Martin Myrhaug Hansen (til høyre) feirer sin 2-1-scoring. Lagkaptein Øystein Richardsen vil også være med. Foto: Anders Rossvoll
Byoppgjøret inneholdt mange harde dueller. Her mellom Skarps Øystein Richardsen og Fløyas Espen Berthung. Foto: Anders Rossvoll
Hans-Eivind Rydeng jubler for Andreas Arntzens 2-2-mål. Foto: Anders Rossvoll