OSLO: Det var ikke kun Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb som markerte seg på meget solid vis i Oslo. Aders vant maratondistansen på den meget sterke tiden 2.52,35, men Tromsø-løperne markerte seg på flere distanser.

Kristian Ulriksen (28) ble nummer tre på mila med ny personlig rekord på meget sterke 32 minutter og 32 sekunder.

– Fornøyd

Rune Brustad (48) fikk også en 3.-plass i sin årsklasse M45-49. 48-åringen løp på solide 34 minutter og 34 sekunder og hadde kun to løpere foran seg i sin årsklasse.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. De to som kom foran meg er meget gode løpere som jeg nok aldri vil nå igjen. De er i en helt annen klasse og trener mye mer enn meg, men at jeg er tredje best i min årsklasse er jeg som sagt veldig fornøyd med, sier Rune Brustad til iTromsø.

Tredje best

48-åringen satt ny personlig rekord på distansen tidligere i år. Da løp han på 34 minutter og 13 sekunder på Midnight Sun Marathon.

– Jeg løp på 34.35 på MSM i fjor, så dette var min tredje beste tid på distansen, men løypa i Oslo er litt mer krevende og 50 meter lengre faktisk, så man taper noen sekunder der, sier Brustad.

Han hadde en uttalt målsetting om topp ti i sin klasse.

– Det ble jo en del bedre enn det. Jeg bruker ikke sette meg for høye mål og jeg vet jo ikke hvem konkurrentene er eller hvor sterke de er. Målet bruker å være å løpe under 35 minutter og det klarte jeg, sier Brustad.

Men det var ikke bare der Tromsø løpeklubb markerte seg. PPå halvmaraton vant Else Bøifot sin klasse (K50-54). Det samme gjorde Ingunn Ytrehus i klassen K65-59.