BÆRUM/TROMSØ: Andreas Leknessund (16) fra Tromsø Cykleklubb kom sist helg på andreplass sammenlagt i sykkelrittet Ronde van Vestkant i Bærum. 16-åringen konkurrerer i juniorklassen, en klasse som han egentlig er ett år for ung til å være med i.

– Det er artig med topplasseringer også i juniorklassen. Jeg er godt fornøyd med søndagens prestasjon. Etter en litt svak tempo på lørdag, var det fint at ting klaffet perfekt på søndag, forteller Leknessund til iTromsø.

På tempoetappen kom Leknesund på 12.-plass.

– Tempoen gikk ikke slik som håpet. Dagsformen var ikke bra, forteller Leknessund.

Rykket fra

Men på fellesstarten slo han tilbake med 2.-plass – cirka et halvminutt bak Didrik Kielland Bjerk fra Bærum.

– På 2.-runden satte jeg meg i front i den lengste bakken og kjørte hardt. Nært toppen rykket Bjerk. Jeg klarer så vidt å henge meg på. Vi fikk fort en stor luke bak til hovedfeltet. Vi kjørte hardt og økte luken for hver runde. Nært mål rykket Didrik, og jeg klarte ikke å henge med helt inn, sier Leknessund.

LES OGSÅ: – Andreas kan bli en topprytter

Leknessund ble bare slått av Bjerk i sammendraget. Differansen var drøyt 1.30 min mellom de to.

Mer trening

Nå er sykkelsesongen over.

– Prestasjonene den siste tiden vil bli en utrolig god motivasjon i løpet av vinteren. Det blir litt lettere å gi det lille ekstra på trening når jeg vet det er det som skal til for å få gode plasseringer, sier 16-åringen.

LES OGSÅ: Se, et sykkeltalent fra Tromsø

– I vinter kommer jeg til å øke antall treningstimer, slik at jeg er klar for lengre og tøffere konkurranser til neste år, sier Andreas Leknessund