Mandag fikk klubben gladbeskjeden fra NFF om at det i år ikke blir arrangert en egen nordnorsk kvalik, siden den ene av de ni 2.-divisjonsavdelingene ikke hadde to lag som var kvalifisert for å delta i kvalifiseringen.

Tre lag rykket ned, mens Raufoss var det eneste laget i divisjonen som ikke var et andrelag til lag i øvre divisjoner.

Dermed skal Fløya rett inn i kvalik mot Fyllingsdalen og laget som vinner divisjonen på Sørlandet, som blir enten Gimletroll, Lyngdal eller Snøgg.

– Vi er veldig fornøyd med at vi slipper den nordnorske kvaliken. Det øker sjansene for opprykk. Hvor mange prosent det øker, vet jeg ikke, men det gir oss helt klart større muligheter for å rykke opp, noe som er veldig gledelig, sier Fløya-trener Roger Nilsen til iTromsø.

Vinner på onsdag

Fløya leder sin avdeling med seks poeng ned til Bossekop med to kamper igjen å spille og hele 31 mål bedre målforskjell.

Onsdag kveld møter de Bossekop hjemme på Fløyabanen.

– Det er totalt usannsynlig at de skal ta oss igjen. Det skjer ikke og vi satser på at vi sikrer serieseieren offisielt allerede da, sier Nilsen.

Fløya-treneren har allerede rettet fokuset mot kvaliken.

– Vi håper at vi får Fyllingsdalen hjemme i kvaliken. Det er tre lag i pulja og laget med flest poeng og best målforskjell rykker opp. Jeg kjenner en del spillere som har spilt mot de, så jeg skal gjøre research på laget i forkant og det hadde vært fint å få de hjemme, sier Nilsen.

Fortsatt bekymret

Samtidig mener Nilsen at laget har en lang vei å gå for å klare opprykket.

– Vi har hatt en dalende kurve i det siste og har spilt for dårlig motstand for lenge nå. Det nytter ikke å bare stå hardt på når vi har trening, sier Nilsen.

Han håper å få til en kamp mot et lokalt guttelag før kvaliken.

– Det jobber vi for, men det kommer an på hvilke datoer kvaliken blir. Det er ikke bestemt ennå, sier Nilsen.