Jens Kristian Berg har vunnet fem ganger, men i år var han tilskuer.

– Jeg har et tretthetsbrudd i foten. Og jeg må ta en MR før jeg kan løpe, sier Berg.

Mørketidsløpet i bilder

Vanvittig bra

Han er lagkamerat med den svenske Vidar-løperen Martin Kjäll-Ohlsson som vant herreklassen på halvmaraton på 1.12,59, noe som er ny rekord. Den gamle var på 1.16,00.

– Det var et vanvittig bra løp. Jeg måtte nok ha kjempet om 2. plassen om jeg var med, sier Berg.

– Dette var kjempemessig. Jeg er i god form og tiden ble bra. Dessuten var det flott vær og stjerneklart. Det var fantastisk å løpe med lys i hele løypa. Dette var en helt unik opplevelse, sier Kjäll-Ohlsson.

Eirik Dagssønn Haugsnes fra Pioner ble nummer to og Ronny Jacobsen fra Tromsø Løpeklubb ble nummer tre.

Nok en svenske

På mila ble det også svensk seier. Emil Lerdahl bor i Harstad og løper for Hind.

Han tok en suveren seier med tiden 33,06. Neste løper i mål var Ole Jørgen Ørjavik fra Tromsø Løpeklubb med tiden 36,58.

I kvinneklassene ble det norske løpere som gikk til topps. På halvmaraton ble Mari Brox fra OSI best. Med tiden 1.27,27 vant hun greit foran Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb som kom inn på 1.30,12.

På mila var Ann-Kristin Haukøy Nygård best med tiden 40,53. Tromsøløperne Arntraut Götsch og Else Bøifot ble nummer to og tre bak Bodø-løperen.