Som iTromsø har skrevet ser TIL på muligheten til å bygge ut Alfheim stadion. For at drømmen skal bli realitet må flere andre etablere seg på stadionområdet, og TIL ønsker nå å bygge egen tribune tilknyttet et forskningsbygg.

Administrerende direktør Vegard Berg-Johansen kaller ideen for «et regionalt anlegg for kompetanseheving». For å realisere bygget må universitetet inn i bildet.

– Vi har allerede et tett og godt samarbeid med UiT som vi er stolte av, sier Berg-Johansen.

Nå vil altså direktøren ha et enda tettere samarbeid med forskningsmiljøet den fotballforskningen som universitetet har bedrevet.

– Alfheim kan fremstå som en forskningsstadion. Vi er allerede langt fremme i Norge på flere områder innen forskning på fotball, sier Berg-Johansen.

LES OGSA: Kan bygge tunnel opp til Alfheim

Europacup-krav

Det er tribunen på kortsiden i sør som direktøren vil ha i en ny og bedre utgave, kombinert med et forretningsbygg som kan huse fotballforskere.

– Forholdene for bortesupporterne kan absolutt bli bedre. Samtidig trenger vi tribuneplass til 8.200 publikummere for at Alfheim skal bli godkjent for europacupspill, forklarer Berg-Johansen.

Tilskuertallene har sunket jevnt de siste årene, men direktøren er optimistisk etter hjemmekampen mot Brann. Rundt 1.400 ekstra sitteplasser i tillegg til dagens kapasitet kan gjøre det slik at Alfheim ser glissent ut.

– 5.200 kom på den kampen. Det er like mye som den mest besøkte kampen vår i fjor, sier Berg-Johansen, som poengterer at antall publikummere ikke er det samme som god stemning på kampene.

– Jeg har reist litt rundt i Norge på kamper. Selv om det er flere tilskuere andre steder, opplever vi at det er en svært god stemning på Alfheim.

Kostbart

Løsningen for hvordan en ny forskningstribune i sørenden av stadion skal finansieres er et stykke fram i tid. Det ligger imidlertid i kortene at universitetet i så fall må belage seg på enten å finansiere deler av prosjektet eller betale deler av leien som finansierer et byggelån.

– Tanken er at vi får et regionsenter for forskning på fotball så tett opp mot fotballmiljøet som mulig, sier Berg-Johansen.

iTromsø skrev lørdag om mulighetene ved å omregulere tomten rundt Alfheim fra idrettsformål til boligformål eller næringsformål.

– Jeg vil understreke at TILs hovedfokus på Alfheim er å utvikle området i sør, sier Berg-Johansen.