TIL Fotball AS tilføres kapital og oppfyller NFF's krav per 30.06.2013, melder TIL i en pressemelding nå i ettermiddag.

Videre heter det:

"Styret og administrasjonen i TIL Fotball AS har jobbet frem en modell som gjør at TIL Fotball AS og Tromsø IL oppfyller de økonomiske krav som NFF stiller per 30.06.2013. Denne modellen har fått sin tilslutning fra en gruppering av støttespillere, noe som innebærer at TIL Fotball AS og Tromsø IL oppfyller kravene fra NFF.

Styret og administrasjonen i TIL Fotball AS og Tromsø IL ser frem til å arbeide systematisk og grundig for å skape en bærekraftig økonomisk modell for toppfotballsatsningen i TIL. Gjennom en senere innkalling til ekstraordinær generalforsamling, vil det bli foreslått at det velges en arbeidende styreleder i TIL Holding AS, med tilhørende datterselskaper. Dette for ytterligere å forsterke det administrative apparatet i TIL.

TIL er ydmyk og takknemlig for den løsning som har kommet i stand. Både administrasjon og styret er nå forpliktet til å arbeide hardt og målrettet for å få til en bærekraftig modell for TILs totale virksomhet. "

Pressemeldingen er signert TIL-direktør Vegard Berg-Johansen.

iTromsø avslørte tirsdag at TIL har store økonomiske problemer og trengte å skaffe til veie over 10 millioner kroner i øpet av denne uken.

1. september skal TIL rapportere inn årsregnskapet per 30. juni til Norges Fotballforbund. Om ikke TIL  hadde hatt positiv egenkapital vil klubben bli pålagt handlingsbegrensninger.