Thor Hushovd (34) tror på enda flere stjerner på startstreken når rittet kommer til Tromsø neste år.

I går ble han og de andre rytterne hyllet av flere tusen mennesker på torget i Bodø da lagene i årets ritt ble presentert.

- Jeg har vært på veldig mange lagpresentasjoner, og denne er én av dem det er mye trykk på, skrøt Hushovd til iTromsø etter presentasjonen.

Han tror det nordnorske sykkeleventyret Arctic Race of Norway bare vil vokse seg større.

Overfor iTromsø går rittleder Knut-Eirik Dybdal så langt det er mulig i å bekrefte at tromsøværingene neste år vil få oppleve rytterne på nært hold. Datoen for begivenheten kan kollidere med Sjakk-OL i Tromsø de to første ukene av august neste år. Da er i utgangspunktet hotellkapasiteten i Tromsø på rundt 4.000 hotellsenger sprengt med 5.000 tilreisende i forbindelse med sjakkmesterskapet.

- Dette skal vi få til. Vi har ikke gått i detaljdiskusjoner om dette og det er ennå ikke satt en rute, men hvis det skulle bli kollisjon, så skal vi få det til på en eller annen måte, lover tromsøordfører Jens Johan Hjort.

Han har vært en av de store støttespillerne til Arctic Race of Norway og var i går selv på plass under presentasjonen i Bodø.

Thor Hushovd (i gul trøye) tror Arctic Race of Norway bare vil vokse seg større. Her er toppsyklisten avbildet under Tour de France i 2011. Foto: Solum, Stian Lysberg