Det franske nettstedet La Voix du Nord skrev tidligere i dag på sine hjemmesider at TILs senegalesiske forsvarsspiller Saliou Ciss (23) er solgt til en utenlandsk klubb.

Klokken 14.00 i dag inviterte TIL til pressekonferanse på Alfheim. Da kunne de opplyse at det franske nettstedet hadde rett i sine påstander.

Både tyske, franske, italienske og spanske klubber har tidligere vist interesse for forsvarsspilleren som var blant TILs beste da Besiktas ble slått 2-1 torsdag kveld.

Vi var til stede på pressekonferansen.

– Vi har jobbet med å finne løsning på slag av Ciss, men det måtte være riktig klubb, forteller administrerende direktør i TIL, Vegard Berg-Johansen.

Ciss ble av mange, inkludert iTromsø, trukket frem som gårsdagens beste spiller da TIL slo de tyrkiske gjestene.

– De har sikret seg en toppspiller av rang, vi er fornøyd med salget, sier Berg-Johansen.

Det franske nettstedet hevder at overgangssummen er på 500.000 euro, noe som gir en salgssum på fire millioner norske kroner. Dette ønsket derimot ikke TILs ledelse å kommentere på dagens pressekonferanse.

– Vi kan ikke si noen spesiell sum, men det er en vi er fornøyd med, sier direktøren.

25 prosent av overgangssummen går forøvrig til fotballakademiet Diambar.

Senegaleseren selv deler ledelsens tilfredshet med resultatet.

– Det er en god overføring for meg. Takk til alle i TIL, spesielt spillerne, de har gjort mine tre år spesielle. De har gitt meg alle sjansene for å komme til et høyere nivå. Jeg vil aldri glemme TIL.

Til tross for hans prestasjon i gårsdagens europakamp får han ikke spille returoppgjøret torsdag.

– Han drar på søndag og er dermed ikke aktuell for neste kamp, opplyser Berg-Johansen.

Kontrakten med Valenciennes er på fire år. Ledelsen kan forøvrig love at dette er det siste salget TIL vil gjøre på en stund.

Valenciennes spiller i den franske toppdivisjonen, Ligue 1. Der ligger de for tiden som nummer seks på tabellen, dette etter to spilte kamper.

Saken oppdateres!

Saliou Ciss Foto: Ronald Johansen