Det ble klart da klubben kalte inn til pressekonferanse på Alfheim klokken 14 fredag ettermiddag,

- Enkelt valg

Hovedtrener Agnar Christenen er godt fornøyd med å få hjelp ut sesongen.

- Det var enkelt å velge Steinar. Vi må ha hender nok på treningsfeltet. Nå skal poengene tas i serien. Min oppgave blir å lede hele greia, med Steinar som min assistent som skal gjøre meg bedre, sier Christensen.

Nilsen selv er klar på at dette er snakk om en kortsiktig løsning.

- Det er veldig motiverende å være tilbake i TIL, men jeg skal tilbake til Rica 1. januar. Nå  må vi få frem de beste egenskapene hos alle. Det er Agnar god på, sier Nilsen.

Tredje snuoperasjon

Nilsen får nå – sammen med de andre trenerne og spillerne – oppgaven med å berge TIL fra nedrykk.

Den tidligere TIL-spilleren har klart det med bravur tidligere:

Nilsen kom inn som redningsmann i 2005, etter at Otto Ulseth fikk sparken. ”Gutan” havnet den gang til slutt på 8.-plass.

Året etter måtte Nilsen tre inn på nytt igjen. Etter svake resultater fikk hovedtrener Ivar Morten Normark sparken, men med Nilsen som sjef i høstsesongen klarte TIL å berge plassen igjen. Det ble 10.-plass til slutt.

Denne gangen hadde han lyst på - og fikk - jobben permanent. I 2007 ble det 6.-plass og i 2008 ledet Nilsen ”Gutan” til bronse i eliteserien. Nilsen ledet for øvrig TIL i denne perioden med Agnar Christensen som assistenttrener.

Etter 2008-sesongen valgte Nilsen å gi seg i som trener i TIL, før han etter hvert overtok Brann. Her hadde han ikke like stor suksess.

Tidlig i 2010-sesongen måtte Nilsen forlate jobbe etter at laget hadde tapt 1-0 for Fyllingen i cupen.

Nilsen har de siste årene jobbet som fotballekspert i media, inntil han i januar startet som salgssjef på Rica Ishavshotel.