Innen de fem neste dagene vil det bli klart om tidligere TIL-trener Per-Mathias Høgmo kan trå inn som ny landslagssjef. Dette er noe Morten Gamst Pedersen godt kunne tenkt seg.

- Jeg er overbevisst om at NFF finner en god erstatter for Egil, men jeg har likevel lyst til å fremheve de gode kvalitetene til Per-Mathias. Han har gjort det bra med damelandslaget, U21, Tromsø og nå i Djurgården. Han har fått masse erfaring og synes han er meget dyktig, sier Gamsten til VG.

Høgmo blir sammen med Ole Gunnar Solskjær sett på som de to mest aktuelle til å overta jobben til avtroppende Egil "Drillo" Olsen. Gamsten spilte under Høgmo i sin tid i TIL og mener treneren har forbedret seg kraftig siden den gang.

- Per-Mathias er veldig dyktig med både unge og eldre spillere. Det opplevde jeg i Tromsø, og da var jeg i den yngre gruppen. Han var flink til å ta vare på begge sidene av bordet, og han har fått enda mer balast siden den gang. Han har vært med på mye og har blitt en enda bedre sjef siden jeg hadde ham. Jeg tror han hadde vært en bra erstatter, sier han til VG.