Med skarve seks poeng på de siste 12 eliteseriekampene har det stormet friskt rundt hovedtrener Agnar Christensen den siste tiden.

Etter det iTromsø vet, er Christensen nå avsatt.

- Vi skal sove godt og tenke oss vel igjennom før vi gjør - eller om vi gjør - noen grep... Jeg er ikke sikker på om det (et trenerbytte) er medisinen som skal til for å få oss på rett kjøl, sa styreleder Bjørn Nilsen til iTromsø etter tapet mot Start på søndag.

TIL-ledelsen hadde per kl. 10.00 tirsdag formiddag ikke bekreftet offentlig at Agnar Christensen har fått sparken, men klokken 11.06 bekrefter TIL at Agnar har fått fyken.

- På bakgrunn av klubbens utfordrende tabellsituasjon har Agnar Christensen og Tromsø IL i dag kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene, skriver TIL i en pressemelding som er underskrevet av  styreleder Bjørn Nilsen og administrerende direktør Vegard Berg-Johansen.

Til iTromsø sier Bjørn Nilsen følgende:

- Vi takker Agnar for jobben har har gjort i åtte år.

Når det gjelder om Steinar Nilsens kandidatur som ny trener sier Bjørn Nilsen:

- Vi går ikkeut med noe der før alt er avklart med de rette personene.

TIL-ledelsen varslet etter Start-tapet søndag at det ville bli avholdt krisemøter. Nå er det altså offisielt.

- Tromsø IL vil utrykke stor takknemlighet for den jobben Agnar Christensen har gjort gjennom 8 år i klubben og det han har tilført klubben både som assistenttrener og hovedtrener. Partene takker for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til videre med nye utfordringer, heter det i pressemeldingen.

Til iTromsø sier Vegard Berg-Johansen om avskjedigelsen:

- Dette var ingen lett avgjørelse, men tabellsituasjonen har tvunget det fram.

Agnar Christensen har ikke besvart iTromsøs henvendelser tirsdag morgen.