I dag ble TIL-treneren sparket som hovedtrener i TIL.

– Det var skuffende at det ble slik. Jeg har fremdeles ganske lang tid igjen av avtalen. Jeg følte at med Steinar inn der nå så følte jeg at vi var et ganske sterkt støtteapparat som var mer enn nok kapabel til å berge plassen med de justeringene vi skulle gjøre. Sånn sett føler jeg en skuffelse, sier Christensen til iTromsø.

Nå skal Christensen blir enig med TIL om sluttavtale.

Får advokatbistand

Etter det iTromsø kjenner til, skal Christensen ha krav på et millionbeløp for å bli løst fra avtalen sin 15 måneder før den egentlig utløp.

– Jeg kan ikke gå inn på summer, kommenterer TIL-treneren. Han bistås nå av trenerforeningens advokat Claude A. Lenth for å komme til enighet med sin arbeidsgiver.

- Det er viktig å få gjort dette ryddig og ordentlig. TIL har sannsynligvis en egen klubbadvokat som vil bistå styret og administrasjonen i TIL, sier daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen.

Han sier at man normalt har avklart en sluttavtale før man offentliggjør at man sparker en trener.

- Fotballtrenere er også underlagt arbeidsmiljøloven, påpeker Moen.

- Har TIL opptrådt uryddig i denne saken?

- Generelt kan jeg si at veldig ofte når det kommer til situasjoner når trenere blir avskjedighet så gå det ofte litt fort. Da kan det hende at man hopper over ting på veien som er spilleregler i arbeidslivet.

– Mye økonomi

Styreleder i TIL, Bjørn Nilsen, pekte på økonomien som en faktor bak at Christensen ble sittende da man hentet inn Steinar Nilsen som assistenttrener for bare én måned siden.

– Den gang var det ikke tema å skifte ut Agnar. Vi hadde ikke den muligheten, sier styrelederen.

– Dreide det seg om et økonomisk spørsmål?

– Det er klart, det er mye økonomi inne i bildet her, sier Nilsen.

Han bekrefter at man foreløpig ikke er enig med Christensen om en sluttavtalen.

– Har lært mye

Den avsatte TIL-treneren er motivert til nye oppgaver som trener på toppnivå.

– Det er mange ting jeg kan lære av det året som har vært og som jeg skal ha med meg i min videre trenergjering. Jeg har vært sammen med mye flinke folk. Jeg har vært hovedtrener en sesong og tatt klubben til Europa League. Det har vært utrolig lærerikt, sier han.

– Men har du forståelse for at styret ikke har vært fornøyd med resultatene?

– Ingen er fornøyd. Aller minst jeg selv. Jeg føler vi hadde utviklet en spillestil i TIL som fungerte veldig god frem til ferien, hvor vi lå på midten av tabellen tross spillersalg før sesongen, sier Christensen og fortsetter:

– Når vi får tre spillersalg (Ruben Yttergård Jenssen, Saliou Ciss og utløpt låneavtale for Aleksandar Prijovic, journ.anm.) og i tillegg går så langt i Europa som vi gjør, så er det klart at det setter sitt preg på belastningen.