Trine Paulsen har holdt på med drilldans siden hun var syv år gammel. I helgen opplevde hun å bli europamester i drilldans sammen med lagvenninnene fra Andenes Drill.

– Vi hadde ikke forventet å vinne, så det kom som et gledelig sjokk på oss. Det er ennå rart å tenke på at vi er europamestre, men for en herlig følelse, sier en glad Paulsen.

Belgia neste

Hun bor i Tromsø og er drillinstruktør for Sør-Tromsøya skolekorps, men har det siste året brukt de fleste av helgene sine på å reise til Andenes å trene med deres drilltropp.

– Jeg har reist mye til Andenes det siste året, men det har selvsagt vært verdt det. Vi har et samarbeid med Andenes Drill og de spurte meg om jeg kunne tenke meg å delta på europamesterskapet sammen med dem — og det sa jeg selvfølgelig ja til, sier en glad gullmedaljevinner, som ikke angrer på valget sitt nå.

Til neste år er det nytt europamesterskap i drill. Da blir det arrangert i Belgia. Paulsen har store planer om å delta også der.

– Å være gullmedaljevinner er kult, så hvorfor ikke prøve å bli det igjen? Neste år blir jeg å stille sammen med en tropp fra Sør-Tromsøya skolekorps. Det tror jeg blir veldig gøy, forklarer europamesteren.

Satser som solist

Trine syns at drill er kjempegøy å holde på med. Hun har ingen planer om å slutte med det første.

– Jeg syns drill og dans er morsomt å holde på med. Derfor er det flott at jeg har kunnet kombinere disse lidenskapene mine, sier hun fornøyd.

I tillegg til å delta på europamesterskapet i Belgia til neste år, har Trine et mål til:

– Jeg trener nå til å kunne delta i norgesmesterskapet som solist. Det vil si at jeg opptrer alene, med mitt eget program, sier en engasjert gullmedaljevinner.

16-åringen er klar på at det vil bli harde treninger fremover, men det er ingen problem for gulljenta.

– Drilldans er så gøy, og jeg vil de neste årene satse mer som solist, sier hun.