Glimtsupportere i Oslo har de siste ti årene vært samlet under ett navn, Glimt i sør. Supporterklubben ønsker TIL god tur ned i førstedivisjon, men vil også gjerne ha tromsøværingene tilbake på topp snarest.

– Da Glimt rykket ned i førstedivisjon var det fordi vi ikke var gode nok, det samme er det vel med TIL nå, sier Fjellstad, men påpeker også at det er viktig med en nordnorsk allianse.

– Det skal jo være en viss krig, men det finnes grenser. Vi burde tenke på hele landsdelen og å beholde spillere og trenere. Derfor håper vi jo de kommer tilbake i Tippeligaen om ikke så lenge.

Tannbørsten

Når han tenker tilbake er det 16.mai-kampene som sitter best i fotballminnet til Fjellstad. Han lover også at Glimtsupporterne skal møte mannsterke opp på framtidige kamper.

– Vi håper jo de møtes igjen allerede til neste år, og da skal vi være der.

Nestlederen har også et tilbud til TIL-trener Steinar Nilsen med tanke på framtidige møter.

– Han kan få låne tannbørsten, så lenge han holder tannkremen selv.

Tannbørsten har vært et symbol på Bodø/Glimt og supporterklubben helt siden en kamp i 1974 da den daværende lederen for supporterklubben tok den med på kamp.

Tror på opprykk

Bodø/Glimt har det siste tiåret vært i begge divisjoner flere ganger. For hver gang har det tatt dem flere år å rykke opp igjen. Fjellstad har tro på at TIL skal klare det på ett.

– Steiner Nilsen må få lov til å få roen, det står nok en del på han. Så lenge de også klarer å beholde spillerne, så rykker de nok opp igjen til neste år, konstaterer Fjellstad.

Gunnar Fjellstad overrekker blomster til trener Aasmund Bjørkan og Glimt-kaptein Christian Berg etter det ble klart at de rykket opp. Foto: LARS MARIUS MATRE