Styrelederen i TIL Holding har varslet drastiske kostnadskutt i klubben etter nedrykket til 1.-divisjon.

- Vår modus nå er at det er økonomien som kommer først. Så vil vi bygge sport etter det. Det er ikke sport først og økonomien etter. Da kommer vi inn i det bærekraftige prinsippet, sier Kjetil Emil Olsen til iTromsø.

Da kan kuttene bli dramatiske. For på tross av over ti millioner kroner i ekstraordinære inntekter fra deltakelsen i Europa League, etter at utgiftene der - til spillerbonuser og kampreiser er trukket fra - og nye milliongaver fra Trond Mohn, ender TIL trolig med driftsunderskudd i 2013.

- I forhold til det vi vet, så er vi ikke trygg på at vi kommer til å levere null eller pluss. Det kan være et scenario hvis alle gode ting slår inn. Vi skal blant annet ha to Europa League-kamper til og se hvordan det slår ut. Det er tidlig å forskuttere noe som helst, sier Kjetil Emil Olsen.

TIL-ledelsen har tidligere anslått at inntektene i 1.-divisjon vil falle med cirka 10 millioner, hovedsakelig fra mediepotten.

- Hvis man mister ti millioner i inntekter, og ikke driver i balanse i år tross 15 millioner i ekstraordinære inntekter fra Europa League og Trond Mohn-gaver, da må man kutte 25 millioner kroner?

- Jeg følger det resonnementet. Det kan fort hende. Igjen, vi er ikke på millimeterpresisjon nå, men resonnementet er ikke dumt.

- Stabæk rykket opp med et budsjett på 20 millioner kroner i år, men hadde begynt den økonomiske hestekuren før nedrykket. Kan det bli verre for dere å rykke opp i en nedbyggingsfase?

- Det viser at det er fullt mulig. Vi må bare ta tæring etter næring. Vi kan ikke gjør noe annet. Det er det som faktisk er oppgaven vår.