Med 3-2-seier over Koll lørdag leder de nemlig eliteserien for herrer.

BKT hadde styringen hele veien. Første sett endte med 25-22-seier før Koll utlignet med 25-21 i påfølgende sett. Deretter vant BKT det neste med samme sifre, og gikk dermed igjen opp i ledelsen.

I det fjerde settet slet de blåkledde hele veien, noe som endte med 18-25 tap. Dermed måtte det hele avgjøres i et siste og avgjørende 5. sett, og hvilken dramatikk det ble.

Nervepirrende

Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom settet, og på stillingen 15-14 hadde Koll matchball. Den ble avverget før de igjen hadde matchball på 16-15.

Men da brettet BKT opp ermene for alvor. Med tre poeng på rad vant de femte sett 18-16 og kampen totalt 3-2 i sett.

Martin Støyten ble BK Tromsøs poengkonge med 19 poeng. Predrag Vasic scoret 16, mens Ivan Ristic noterte seg for 14 poeng.

Tabelltopp

Verdt å merke seg er det at Koll faktisk scoret flere poeng enn BK Tromsø. Oslo-laget satte inn totalt 110 poeng mot BKTs 108. Likevel vant BKT kampen.

Før kampen sto Koll med fire seire på fire kamper og toppet dermed tabellen på bedre settforskjell enn BKT. Med seieren gikk Tromsø-laget forbi Koll, og de kan enn så lenge kalle seg Norges beste volleyball-lag.

Søndag møter BKT Kristiansund, som ligger helt sist.