Årets to første norgescuprenn gikk av stabelen i Vikersundlørdag. Der imponerte Tromsø-hopperen Johann André Forfang. Det første rennetendte med 3. plass, mens Forfang endte som nummer åtte i lørdagens siste renn.

- Jeg er fornøyd med måten jeg åpner sesongen på. Jeg enderpå 3. plass i første renn, noe jeg er meget godt fornøyd med. I det andrerennet var det rett og slett ikke mer å gi. Jeg var for sliten til å ytemaksimalt, sier Forfang til iTromsø.

Skryt

I Vikersundbakken var Bråthen til stede, og sportssjefenfor det norske hopplandslaget lot seg imponere av Forfangs prestasjoner.

- Johann er en av dem som har levert en god søknad tilverdenscuprennene på Lillehammer neste helg, sier han.

Der har Norge tolv plasser.

- Nå er en del av landslaget på vei tilbake fra Kuusamo iFinland, mens landslagssjef Alexander Stöckl har vært på Lillehammer med TomHilde, Anders Jacobsen og Anders Bardal. I tillegg har svært mange levert godesøknader her i Vikersundbakken. Vi må samle oss og diskutere litt hva vi skalgjøre foran rennene på Lillehammer, sier sportssjefen.

- Hva legges til grunn når uttaket gjøres?

- En analyse av hva de har gjort i det siste danner etfundament for hvor hver enkelt utøver står. Det er klart at konkurranser betyren del, og de som ikke leverte i helgen er helt uaktuelle. Vi vurderer kun desom har prestert.

- Alle som hevdet seg i toppen består av unge utøvere, mensde mer rutinerte ikke leverte like bra som vi hadde trodd, sier Bråthen

- Kan ta poeng

Om Forfang skulle erobre en plass på landslaget har Bråthentroen på at han kan bite godt fra seg.

- Jeg sitter med en følelse av at Johann kan taverdenscuppoeng på sitt beste. Spørsmålet er kun hvordan stabiliteten er. Omhan får til gode hopp én av ti, fem av ti eller ti av ti ganger. Vi ønsker etnivå som er så nære hundre prosent som mulig.

Derfor skal landslagsledelsen nå inn i enkoordineringsprosess.

- Vi har naturligvis ikke hatt muligheten til å koordinerealle hopperne i Norge, så det blir en dialog med trenerne.

- Vi har visst lenge at Johann leverer bra, og han erabsolutt spennende med tanke på fremtiden, påpeker sportssjefen.

Spekulerer ikke

Forfang velger å la være å tenke på uttaket somoffentliggjøres senest onsdag morgen.

- Jeg har ikke fått noe tilbakemelding fra landslagsledelsen,og vet ikke om jeg får det. Jeg ønsker ikke å spekulere i en eventuellplass.  Det er ikke bare hvem som presterer og hvem som har godt av å væremed. Jeg tar det som det kommer, sier han.

Men om han skulle bli tatt ut, blir tromsøgutten sværtlykkelig.

- Det er veldig morsomt, så klart. Men jeg bygger ikke oppnoen forventninger. Det tar jeg som det kommer, sier han med et smil.