TIL vil ha Tom Høgli (29) tilbake i løpet av 2014-sesongen, til tross for at klubben spiller i 1. divisjon. I går hadde TILs sportssjef Svein-Morten Johansen et møte med Club Brügge-proffen på flyplassen i Brüssel.

- Vi hadde lyst å vise oss frem for Tom. Det var aktuelt tidligere, han meldte at han hadde lyst til å komme hjem til Tromsø. Jeg fant ut av vi drar ned og snakker med Tom, og viser at vi er her og at vi har lyst at han skal komme hjem, sier Johansen til itromso.no.

SE VIDEO: - Høgli har lyst til å spille for TIL

Det var NRK som først omtalte saken.

Høglis kontrakt med Brügge går ut i sommer. Dermed kan han bli tilgjengelig på en fri overgang i sommer.

- Fint møte

Slik kommenterer Høgli møtet:

­ – Jeg synes på mange måter at Svein-Morten har oppsummert det veldig fint i media i dag. Jeg synes TIL tenker veldig rett og bygger klubben bra opp. Det ser veldig oppløftende ut for TIL. Det var et fint møte, rett og slett.

Han utelukker ikke spill for TIL fra sommeren av:

– Ingenting er avgjort. Det har ikke oppstått mer dramatikk, selv om vi møttes i går. Det er fortsatt uavklart hva vi kommer til å gjøre, sier landslagsbacken.

Men slik det ser ut nå, er der mest sannsynlig at han fortsetter i utlandet et par år til.

- Som jeg sa i går, så er det en del ting med TILs opplegg som kan trigge meg litt. Det er et spennende prosjekt, også for etablerte spillere, men det er mest sannsynlig at jeg blir ute et par år til. Jeg vil ikke utelukke noen ting som helst, sier Høgli, og bekrefter at han ikke nødvendigvis forlenger med Brugge.

Mange hensyn

- Du må tenke på landslagsmulighetene?

- Det er mange hensyn man skal ta og avgjørelsen må være veloverveid. Det er artig at TIL kommer ned, presenterer seg og viser ambisjoner. Det er kult gjort, sier Høgli.

- Når håper du å ta en avgjørelse?

- Så snart som mulig, egentlig. Men det blir nok ikke før jul. Forhåpentligvis er det avgjort i januar, sier Høgli.

Høglis kone, June Utnes Høgli, og sønnen Wilhelm bor for tiden i Tromsø. Kona er i gang med å ta doktorgrad på universitetet. Det gjør Tromsø og TIL enda mer attraktivt for Høgli. Landslagsbacken ble solgt fra nettopp TIL til belgiske Brügge sommeren 2011.