Fra utdanning som flyvertinne og siviløkonom, og jobb i konsulentfirma, til et 11693 kilometer langt sykkelritt. Tour d"Afrique er et av verdens lengste sykkelløp, og vil i 2014 gå fra Khartoum i Sudan til Cape Town i Sør-Afrika. Startskuddet går 10. Januar, og Mogård reiser allerede 4. januar fra Tromsø.

– Jeg som er vant til høye hæler og sminke, gleder meg veldig til å leve litt røffere. På turen bor vi i telt, og kan gå dagevis uten dusj og toalettfasiliteter.

Med seg på turen tar hun et GoPro-kamera og skrivesaker. iTromsøs leser kan se fram til oppdateringer fra reisen både i form av blogginnlegg, bilder og videosnutter.

Syklisten selv ser fram til å dele opplevelsene på turen med iTromsø-leserne.

– Jeg skal på en lang tur, med mange spennende utfordringer, både mentalt og fysisk. Jeg ser fram til storslagne naturopplevelser og en fantastisk tur, forteller hun.

Reisen er noe Mogård har hatt lyst til å gjennomføre en stund, og har brukt vinteren på å forberede seg. 29-åringen tror allikevel de første ukene blir meget krevende.

– Når man går fra -10 i Tromsø til +40 i Sudan, er det klart det merkes. Og i løpet av de første ukene av reisen blir det setesår, mageproblemer og slitasjeskader. Jeg har med meg 80 salttabletter for å få i meg nok væske i varmen, sier Mogård.

Den lange sykkelturen byr på variert natur og klima. Ruten går innom flere av Afrikas mest kjente naturopplevelser, deriblant lavaveien i Kenya og Mount Kilimanjaro i Tanzania.